• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Sistarea temporară a lucrărilor de reconstrucție a mansardei blocului de locuit din sectorul Botanica, distrusă în urma incendiului produs în anul 2014

  Sistarea temporară a lucrărilor de reconstrucție a mansardei blocului de locuit din sectorul Botanica, distrusă în urma incendiului produs în anul 2014

   10.03.2015 18:27    1360 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează despre sistarea temporară a lucrărilor de reconstrucție a mansardei blocului de locuit din str. Independenței, 10/2, distrusă în urma incendiului produs în luna mai a anului trecut, din cauza neadoptării de către Consiliul municipal Chișinău a bugetului pentru anul 2015.

  Astfel, neînceperea lucrărilor de către antreprenorul responsabil de reconstrucția mansardei, conform graficului aprobat, se datorează lipsei de finanțare. Până în prezent, a fost finalizată construcția acoperișului și a sistemului de scurgere a apelor pluviale, după care vor fi executate celelalte etape ale construcţiei.

  Menţionăm că incendiul care a distrus 28 de apartamente de la mansarda blocului de locuit din sectorul Botanica, s-a produs  din cauza unui scurt circuit. În acest sens, Consiliul municipal Chişinău a alocat 3,5 milioane lei pentru construcţia acoperişului, dar şi lichidarea consecinţelor incendiului. 

  De asemenea, din Fondul de rezervă a municipiului Chişinău, s-au alocat 1,532 milioane lei pentru 62 de apartamente, situate la etajele 1 - 5, care au fost inundate ca urmare a intervenţiei pompierilor. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru reparaţia apartamentelor.

  Direcţia Relaţii Publice,
  Primăria mun. Chişinău