• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Proiectul Regulamentului privind întreţinerea animalelor de companie în municipiului Chişinău

  Proiectul Regulamentului privind întreţinerea animalelor de companie în municipiului Chişinău

   18.11.2015 11:37    5460 Accesări     1  

  ONG-urile din domeniul protecţiei animalelor în colaborare cu chinologii au elaborat şi înaintat spre examinare Primăriei municipiului Chişinău noile reguli de întreţinere a animalelor de companie. Regulile menţionate se bazează, în primul rînd, pe atitudinea umană faţă de animale, precum şi pe creşterea gradului de responsabilitate a deţinătorilor de animale de companie.

  Actualul Regulament privind întreţinerea animalelor de companie, aprobat încă 2001, nu corespunde cerinţelor şi normelor morale ale unei societăţi civilizate contemporane, unde cruzimea faţă de animalele este considerată crimă şi se pedepseşte prin lege.

  Principiile de bază ale noului Regulament:

  1)    Atitudinea umană faţă de animale;

  2)    Protecţia animalelor faţă de tratament crud;

  3)    Evidenţa şi gestionarea populaţiei de animale de companie fără stăpîn prin metode umane;

  4)    Asigurarea unor condiţii adecvate pentru convieţuirea armonioasă a oamenilor şi animalelor în mediul urban.

  Proiectul Regulamentului privind întreţinerea animalelor de companie în municipiul Chişinău poate fi accesat pe site-ul www.chisinau.md. Dezbaterile publice pe marginea documentului vor avea loc până la sfârşitul lunii noiembrie curent. La discuţii vor participa reprezentanţii Primăriei Chişinău, gestionarii fondului locativ, ÎM Regia „Autosalubritate", Centrului de Sănătate Publică şi ai organizaţiilor de protecţie a animalelor.

  Ulterior, proiectul Regulamentului va fi înaintat spre examinare şi aprobare Consiliului municipal Chişinău.

  Proiectul Regulamentului privind întreţinerea animalelor de companie în municipiului Chişinău

  Direcţia Relaţii Publice,
  Primăria mun. Chişinău