• vezi mai mult
  Primarul interimar, Silvia Radu, a participat la ședința Consiliul local Trușeni   
  Politicile pentru persoanele cu nevoi speciale şi suportul bugetar pentru anul 2018   
  Desfăşurarea lucrărilor de curăţare a arborilor   
  51 de cupluri din Chişinău şi-au sărbătorit nunta de aur sau de diamant   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Teren de 4,3 ha din zona de parc rămâne în posesia municipalității

  Teren de 4,3 ha din zona de parc rămâne în posesia municipalității

   10.02.2017    997 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău anunță că a obținut câștig de cauză într-un proces judiciar privind dreptul de proprietate asupra unui teren din Parcul Valea Trandafirilor cu suprafața de 4,2885 ha, ca urmare a unei decizii emise de Curtea Supremă de Justiție la data de 08.02.2017.

  Informăm că Asociația Obștească Clubul Sportiv ”Phoenix” a solicitat în instanță în anul 2012 dreptul de arendă, posesie și folosință asupra acestui teren pentru o perioadă de 10 ani, în scopul amplasării unui obiectiv sportiv.

  Precizăm că este vorba despre un teren aflat în zona de parc, gestionat de către Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi". Cazul a fost judecat în instanțe de diferite nivele, reclamantul recurgând la diferite tertipuri, inclusiv prin utilizarea de succesor în drepturi având ca și scop final înstrăinarea terenului care este bun public. 

  Instanța supremă a decis menținerea terenului ca bun municipal, conform hotărârii primei instanțe, prin care a fost respinsă cererea AO Clubul Sportiv ”Phoenix" privind obligarea Consiliului Municipal Chișinău de a transmite în arendă, posesie și folosință a terenului din Parcul Valea Trandafirilor.

  Decizia Curții Supreme de Justiție din 08.02.2017 

   

  Fișiere anexate: