• vezi mai mult
  CAIETUL DE SARCINI pentru elaborarea Concepției de dezvoltare durabilă a infrastructurii transporturilor pentru teritoriul municipiului Chișinău   
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
  Audiere publică: Îmbunătățirea relațiilor Primăriei mun. Chișinău cu unitățile comerciale și prestări servicii   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Teren de 4,3 ha din zona de parc rămâne în posesia municipalității

  Teren de 4,3 ha din zona de parc rămâne în posesia municipalității

   10.02.2017    891 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău anunță că a obținut câștig de cauză într-un proces judiciar privind dreptul de proprietate asupra unui teren din Parcul Valea Trandafirilor cu suprafața de 4,2885 ha, ca urmare a unei decizii emise de Curtea Supremă de Justiție la data de 08.02.2017.

  Informăm că Asociația Obștească Clubul Sportiv ”Phoenix” a solicitat în instanță în anul 2012 dreptul de arendă, posesie și folosință asupra acestui teren pentru o perioadă de 10 ani, în scopul amplasării unui obiectiv sportiv.

  Precizăm că este vorba despre un teren aflat în zona de parc, gestionat de către Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi". Cazul a fost judecat în instanțe de diferite nivele, reclamantul recurgând la diferite tertipuri, inclusiv prin utilizarea de succesor în drepturi având ca și scop final înstrăinarea terenului care este bun public. 

  Instanța supremă a decis menținerea terenului ca bun municipal, conform hotărârii primei instanțe, prin care a fost respinsă cererea AO Clubul Sportiv ”Phoenix" privind obligarea Consiliului Municipal Chișinău de a transmite în arendă, posesie și folosință a terenului din Parcul Valea Trandafirilor.

  Decizia Curții Supreme de Justiție din 08.02.2017 

   

  Fișiere anexate: