• vezi mai mult
  Ora 18.00: Situaţia în Chişinău, ca urmare a condițiilor meteo   
  Ora 13.00: Situaţia în Chişinău, ca urmare a condițiilor meteo   
  Ora 9.00: Situaţia în Chişinău, ca urmare a condițiilor meteo   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Ședință comună cu managerii grădinițelor din Chișinău

  Ședință comună cu managerii grădinițelor din Chișinău

   06.03.2017    258 Accesări    

  Primarul general, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la o întrunire cu managerii instituțiilor de învățământ preșcolar, în contextul mediatizării ultimelor cazuri de îmbolnăviri a copiilor de grădiniță.

  Edilul -șef al Chișinăului le-a cerut celor prezenți la întrunire să facă față cu curaj valurilor de învinuri care planează asupra sistemului în ultima vreme, în condițiile când în cazurile mai recente de suspecție a infecțiilor alimentare în grădinițe, analizele de laborator au arătat că, de fapt, a fost infecție cu rotavirus, care nu se ia din alimente. "Adunați, vă rog, părinții și comunicați-le aceste lucruri. Dacă se exagerează până la absurd, atunci chemați și dumneavoastră presa", i-a îndepmnat edilul pe directorii de grădinițe. Șeful administrației municipale a mai cerut asistenței să-și facă munca cu dăruire și să evite neregulile în procesul de lucru.

  Potrivit lui Dorin Chirtoacă, în ultima jumătate de an, situația în domeniu s-a îmbunătățit, cu excepția celor care au fost prinși ca și infractori.

  Primarul general a spus că în sistemul educational municipal mai există anumite probleme și că asupra lor se lucrează de mai multe luni de zile. Totodată, edilul a ținut să sublinieze că este necesară modificarea legislației în domeniu: atât vizavi de asigurarea cu alimente a instituțiilor preșcolare, cât și în sensul gestionării resurselor, în condițiile când cea mai mare parte a bugetului municipal este cheltuită anume de sfera educației.

  De la începutul anului, primarul general a avut ședințe cu managerii instituțiilor de învățământ preșcolar din sectoarele Buiucani și Ciocana, precum și cu părinții care frecventează grădinițele din sectoarele menționate, urmând ca în timpul apropiat să fie organizate reuniuni similare și în sectoarele Rîșcani, Centru și Botanica.