• vezi mai mult
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
  Încheierea sezonului de încălzire pentru toți consumatorii din municipiul Chișinău   
  Dezbatere publică pe marginea proiectului de Regulament de funcționare a parcărilor și parcajelor auto cu plată în mun. Chișinău   
  27 martie – Ziua când inimile tuturor românilor vibrează la unison   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Lista agenţilor constatatori din cadrul subdiviziunilor Primăriei municipiului Chişinău

  Lista agenţilor constatatori din cadrul subdiviziunilor Primăriei municipiului Chişinău

   17.03.2017    252 Accesări    

  Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a aprobat lista agenţilor constatatori, responsabili de constatarea contravenţiilor şi întocmirea proceselor-verbale, în cazul contravenţiilor ce se referă la construcţii neautorizate şi intervenţii neautorizate la construcţiile existente, încălcarea regulilor de construire a caselor cu un nivel în localităţile rurale şi a căsuţelor de livadă în întovărăşirile pomicole, încălcarea regulilor de gestionare a deşeurilor, cruzimea faţă de animale, încălcarea regulilor de comerţ sau păşunatul ilegal al animalelor.

  De asemenea, potrivit unei dispoziţii a primarului de Chişinău, au fost aprobate modelele-tip ale proceselor-verbale cu privire la contravenţie.

  Amintim că începând cu data de 16 martie 2017, se aplică noile prevederi ale Codului Contravenţional al Republicii Moldova. Potrivit modificărilor operate la lege, agenţii constatatori desemnaţi de autoritatea publică locală dispun de dreptul de a întocmi procese-verbale persoanelor fizice sau juridice care comit anumite contravenţii.

  Lista agenţilor constatatori, responsabili de constatarea contravenţiilor şi întocmirea proceselor-verbale.