• vezi mai mult
  Continuarea ședinţei Consiliului municipal Chişinău   
  Studiu privind evaluarea impactului asupra mediului şi social al proiectului de colectare şi prelucrare a deşeurilor solide din municipiul Chişinău   
  Scriitorul Vladimir Beșleagă la cea de-a 86-ea aniversare   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Plantarea copacilor în municipiul Chișinău

  Plantarea copacilor în municipiul Chișinău

   07.04.2017    285 Accesări    

  Primăria Chişinău informează că din toamna anului trecut și până în prezent în capitală  au fost plantați peste 15 mii de arbori și arbuști. 

  În special, arbori au fost plantaţi în spațiile libere din oraş. De asemenea, au fost înlocuiţi copacii bătrâni și bolnavi din zonele centrale ale oraşului.

  Astfel, de către angajații ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzii" au fost plantați circa 200 arbori cu balot de pământ, specia tei, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt", pe str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, bd. Constantin Negruzzi. În acelaşi timp, au fost sădite 2 alei de tei, de talie înaltă, în preajma Arcului de Triumf, iar pe digul lacului din Parcul „Valea Trandafirilor" au fost plantați alți 40 arbori cu balot de pământ, specia frasin sferic. 

  Menționăm că pe parcursul lunii aprilie în Chişinău vor continua lucrările de plantare a arborilor și arbuștilor în scuaruri și parcuri.