• vezi mai mult
  Ședința Consiliului municipal Chișinău   
  Primarul general interimar, Silvia Radu, a întreprins o vizită la Piața de vechituri din str. Tăbăcăria Veche și a luat câteva măsuri în sprijinul cetățenilor   
  Lucrări planificate de curăţare sanitară a arborilor   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Plantarea copacilor în municipiul Chișinău

  Plantarea copacilor în municipiul Chișinău

   07.04.2017    340 Accesări    

  Primăria Chişinău informează că din toamna anului trecut și până în prezent în capitală  au fost plantați peste 15 mii de arbori și arbuști. 

  În special, arbori au fost plantaţi în spațiile libere din oraş. De asemenea, au fost înlocuiţi copacii bătrâni și bolnavi din zonele centrale ale oraşului.

  Astfel, de către angajații ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzii" au fost plantați circa 200 arbori cu balot de pământ, specia tei, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt", pe str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, bd. Constantin Negruzzi. În acelaşi timp, au fost sădite 2 alei de tei, de talie înaltă, în preajma Arcului de Triumf, iar pe digul lacului din Parcul „Valea Trandafirilor" au fost plantați alți 40 arbori cu balot de pământ, specia frasin sferic. 

  Menționăm că pe parcursul lunii aprilie în Chişinău vor continua lucrările de plantare a arborilor și arbuștilor în scuaruri și parcuri.