• vezi mai mult
  Rezultatele anchetei de serviciu în care a fost vizat pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu   
  Expirarea termenelor de plată a impozitului pe bunurile imobiliare   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  Organizarea parcărilor temporare, în legătură cu inaugurarea „Târgului de Crăciun” în centrul oraşului Chişinău   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  22 de persoane au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova

  22 de persoane au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova

   10.04.2017    255 Accesări    

  Astăzi, 10 aprilie 2017, 22 de persoane au depus jurământul de cetăţean al Republicii Moldova, în faţa viceprimarului municipiului Chişinău, Nistor Grozavu.

  Aceşti sunt originari din Iordania, Ucraina, Armenia, Republica Kongo, Turcia şi Belarus.  

  Viceprimarul Nistor Grozavu a menţionat că în condiţiile actuale, obţinerea cetăţeniei R. Moldova este o onoare, aceasta însemnând beneficierea de aceleaşi drepturi ca şi populaţia băştinaşă, inclusiv de dreptul la libera circulaţie în Europa. Dar, totodată, noul statut atrage după sine şi respectarea anumitor reguli - cunoaşterea Constituţiei, respectarea legilor acestui stat, cunoaşterea istoriei şi tradiţiilor poporului nostru, a subliniat viceprimarul de Chişinău.

  În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia R. Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii de stat, a istoriei statului şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială de pe lângă Guvernul R. Moldova examinează dosarul, după care se emite decretul Preşedintelui R. Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa primarului general al municipiului sau a preşedintelui de raion.