• vezi mai mult
  Contramandarea consultărilor publice asupa „Planul Urbanistic Zonal privind valorificarea terenului cu numărul cadastral 0100506562 din str. Nicolae H. Costin, 48"   
  Şedinţa Consiliului municipal Chişinău   
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
  Acțiunile de contracarare a comerțului neautorizat din preajma Pieței Centrale continuă   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  22 de persoane au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova

  22 de persoane au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova

   10.04.2017    189 Accesări    

  Astăzi, 10 aprilie 2017, 22 de persoane au depus jurământul de cetăţean al Republicii Moldova, în faţa viceprimarului municipiului Chişinău, Nistor Grozavu.

  Aceşti sunt originari din Iordania, Ucraina, Armenia, Republica Kongo, Turcia şi Belarus.  

  Viceprimarul Nistor Grozavu a menţionat că în condiţiile actuale, obţinerea cetăţeniei R. Moldova este o onoare, aceasta însemnând beneficierea de aceleaşi drepturi ca şi populaţia băştinaşă, inclusiv de dreptul la libera circulaţie în Europa. Dar, totodată, noul statut atrage după sine şi respectarea anumitor reguli - cunoaşterea Constituţiei, respectarea legilor acestui stat, cunoaşterea istoriei şi tradiţiilor poporului nostru, a subliniat viceprimarul de Chişinău.

  În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia R. Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii de stat, a istoriei statului şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială de pe lângă Guvernul R. Moldova examinează dosarul, după care se emite decretul Preşedintelui R. Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa primarului general al municipiului sau a preşedintelui de raion.