• vezi mai mult
  Primarul interimar, Silvia Radu, a participat la ședința Consiliul local Trușeni   
  Politicile pentru persoanele cu nevoi speciale şi suportul bugetar pentru anul 2018   
  Desfăşurarea lucrărilor de curăţare a arborilor   
  51 de cupluri din Chişinău şi-au sărbătorit nunta de aur sau de diamant   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Ora 11.00: Situaţia în Chişinău, ca urmare a condițiilor meteo

  Ora 11.00: Situaţia în Chişinău, ca urmare a condițiilor meteo

   21.04.2017    10791 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş, la ora 11.00, ca urmare a condiţiilor meteo.

  -         De la începutul ninsorii, din dimineaţa zilei de ieri, doar în oraşul Chişinău  au fost doborâţi peste 3 mii de copaci, pe străzi şi în interiorul curţilor blocurilor locative. De asemenea, au fost rupţi peste 1000 de copaci de pe teritoriul instituţiilor de învăţământ. Serviciile municipale nu au evaluat încă situaţia din parcuri, pădurile-parc şi zonele verzi ale oraşului. 

  -         Numărul copacilor doborâţi creşte în permanenţă!

  -         La ora actuală la nivelul oraşului sunt mai multe străzi blocate. De asemenea, este blocat accesul către mai multe curţi de blocuri de locuinţă şi unele localităţi suburbane.  

  -         Transportul public nu circulă, cu excepţia a 5 unităţi de transport de pe ruta de autobuz nr. 23, dar şi ruta de autobuz nr. 122.  

  -         În mod prioritar, echipele de intervenţie acţionează la deblocarea străzilor principale, a intrărilor în Chişinău şi a arterelor pe care circulă transportul public.

  -         Serviciile municipale au solicitat unor agenţi economici să pună la dispoziţie tehnică specializată, care este antrenată la lichidarea consecinţelor intemperiei.

  -         În teren sunt mobilizate toate echipele de intervenție din cadrul serviciilor municipale, carabinierii şi Armata Naţională!

  Pe întreg teritoriul municipiului Chişinău se acţionează în continuare, pentru lichidarea treptată a consecinţelor ninsorii.