• vezi mai mult
  Modificări în organizarea circulaţiei rutiere   
  Primarul interimar, Silvia Radu, s-a întâlnit cu un grup de părinți ai elevilor de la liceul ”Mihai Eminescu”   
  Sistarea circulaţiei transportului pe str. Tudor Vladimirescu   
  Prezentarea bugetului municipal Chișinău pentru anul 2018   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Finanțarea subdiviziunilor şi instituţiilor municipale

  Finanțarea subdiviziunilor şi instituţiilor municipale

   09.06.2017    535 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că în ultimele 2 zile (8-9 iunie 2017), Direcția Generală Finanțe a Consiliului municipal Chișinău a efectuat finanțări către subdiviziunile structurale, în valoare de 102 milioane lei, iar la începutul săptămânii viitoare vor fi onorate în totalitate plățile salariale către angajați. Astfel, în următoarele zile, salarizarea funcționarilor publici din cadrul subdiviziunilor municipale, dar și a cadrelor didactice din școlile și grădinițele din Chișinău va fi onorată pe deplin.

  Până la data de 9 iunie 2017, au fost efectuate plăți către subdiviziuni în sumă de peste 94 milioane lei, pentru salarii și peste 7 milioane lei - indemnizații pentru concediu.

  Salariile au fost achitate către 27 de instituții de învățământ cu autogestionare financiară, Aparatul Primăriei Chișinău, Direcția cultură, Direcția generală economie, reforme şi relaţii patrimoniale, Direcția generală locativ-comunală şi amenajare, precum şi Direcția generală finanțe. De asemenea, salariile au fost achitate de către Direcţiile educaţie, tineret şi sport din sectoarele Buiucani, Ciocana, Râșcani și Botanica, iar în sectorul Centru actele au fost transmise deja către Trezorerie. Săptămâna viitoare îşi vor primi salariile angajații Direcției generale transport public și căi de comunicații, Direcția Socio-ecologică și 3 instituții de învățământ cu autogestiune financiară.

  Primăria Chişinău a asigurat finanțarea activităţii curente a întreprinderilor „Lumteh", 3,5 milioane lei, dar şi a Regiei „Exdrupo" - 4 milioane lei.