• vezi mai mult
  Concert extraordinar „Păstrați iubirea! Protejați familia de violență”   
  Continuă lucrările de lichidare a consecinţelor calamităţilor naturale   
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
  Au mai rămas 10 zile pentru a beneficia de reducerea de 15% la plata Impozitului pe bunurile imobiliare pe anul 2017   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Soluționarea problemei privind focarul de rozătoare de pe str. Ismail

  Soluționarea problemei privind focarul de rozătoare de pe str. Ismail

   12.06.2017    182 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că serviciile municipale de profil au reacționat prompt în cazul focarului de rozătoare, depistat săptămâna trecută în zona străzii Ismail și Dimitrie Cantemir.

  Sâmbătă a fost deratizată zona, iar procedura va fi repetată și pe parcursul săptămânii curente, până își va face efectul.

  În cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Petru Gontea, a menționat că motivul apariției focarului de șobolani pe str. Ismail ar fi abundența de hrană în zonă, deoarece unii cetățeni se preocupă de hrănirea porumbeilor, iar rozătoarele își fac apariția acolo unde găsesc hrană.

  Potrivit lui Gontea, Centrul municipal de Sănătate Publică, efectuează în prezent deratizări și dezinsecții în subsolurile blocurilor de locuințe din str. Ismail, pentru a depăși problema rozătoarelor, iar intervențiile vor fi repetate până când își vor face efectul cuvenit.

  În context, șeful Direcţiei generale locativ-comunale a precizat că subdiviziunea pe care o conduce are contract de prestări servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare cu Centrul de Sănătate Publică al municipiului Chișinău, astfel că în zonele rezidențiale se fac deratizări, în conlucrare cu preturile de sector, pentru toate blocurile de locuințe.

  Valoarea contractului de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, contractat prin licitație, cu Centrul de Sănătate Publică al municipiului Chișinău este de circa 1 milion de lei, pentru o perioadă de 2 ani.