• vezi mai mult
  Ședința Consiliului municipal Chișinău   
  Primarul general interimar, Silvia Radu, a întreprins o vizită la Piața de vechituri din str. Tăbăcăria Veche și a luat câteva măsuri în sprijinul cetățenilor   
  Lucrări planificate de curăţare sanitară a arborilor   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Situaţia în municipiul Chişinău, ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

  Situaţia în municipiul Chişinău, ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

   26.06.2017    290 Accesări    

  Primăria Chişinău informează că au fost lichidate în totalitate consecințele furtunii şi ploii de vineri, 23 iunie a.c. Astfel, de către serviciile municipale de profil s-a intervenit în regim de urgență fiind deblocate 58 de străzi și evacuate 76 rute de crengi și copaci doborâți.

  Potrivit lui Eliferie Haruță, șef al Î.M. "Spații Verzi", în capitală au fost doborâţi sau au fost parţial afectaţi de furtună peste 180 de copaci, dintre care, pe 46 de adrese, au fost deteriorate reţelele de contact ale transportului electric. De asemenea, în urma furtunii, au fost înregistrate circa 10 rupturi de fire electrice a reţelei de iluminat public.

  Cele mai multe căderi de arbori și crengi au fost atestate pe străzile Gr. Ureche, N. Testemițanu,Teilor, Muncești, Uzinelor, V. Belinski, șos. Hâncești, M. Kogălniceanu, Gh. Asachi și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. În primele 2 ore de la declanșarea furtunii, serviciile municipale au intervenit cu 8 turnuri, 2 macarale, 30 de unităţi de transport și peste 200 de angajaţi, iar circulația transportului public a fost reluată în totalitate.

  De asemenea, furtuna de săptămâna trecută a adus prejudicii şi fondului locativ. Cea mai dificilă situaţie s-a înregistrat pe str. Ialoveni, 96, unde a fost deteriorat circa 60 de metri pătraţi a acoperişului blocului locativ. Parţial a fost afectat și acoperişul caselor de pe str. Timiş, 5, precum şi str. Columna, 181.