• vezi mai mult
  Ședința Comisiei buget, economie,finanțe, patrimoniu public local, agricultură   
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Combaterea comerțului neautorizat din zona Gării

  Combaterea comerțului neautorizat din zona Gării

   09.08.2017    398 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că deja a treia săptămână, teritoriul din preajma Gării  (bd. Gagarin, Aleea Gării) este eliberat de comercianții ambulanți. Acestora li s-au oferit locuri în piața "Agrovista" din str. Tăbăcăria Veche, 25.

  Luni, 7 august 2017, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, pretorul interimar al sectorului Centru, Pavel Rusu, a precizat că majoritatea vânzătorilor ambulanți, circa 300 persoane, s-au conformat solicitării autorităților de a activa în locuri autorizate, trecând să vândă în piață, pentru că acolo dispun de toate condițiile necesare pentru activitate. Și doar 20-30 comercianți sunt împotrivă.

  Pretorul interimar al sectorului Centru a mai spus că administrația pieței "Agrovista", deocamdată, nu percepe niciun fel de plăți de la vânzătorii de vechituri. Dar pentru viitor, s-a convenit că locul de comerț pentru pensionari și persoane social-vulnerabile să fie de 5 lei. Pentru restul vânzătorilor, plățile respective vor fi conform taxelor stabilite de administrația zonei de comerț.

  În context, primarul general interimar al capitalei, Nistor Grozavu, a solicitat ca noilor comercianți din piața "Agrovista" să le fie asigurate condiții adecvate, atât cele sanitare, cât și pentru activitatea comercială/depozitare și accesul în piață.  

  În altă ordine de idei, Nistor Grozavu a solicitat șefului Institutului Municipal de Proiectări "Chișinău-Proiect",Pavel Cazacu, să examineze posibilitatea și locul de amplasare în capitală a unei piețe de vechituri, zonă ce există în majoritatea capitalelor europene.

  Reprezentanții forțelor de ordine, în comun cu administrația publică locală, monitorizează în permanență spațiile eliberate de comercianții ambulanți, pentru a evita revenirea acestora la locurile vechi.

  Pe teritoriul municipiului Chișinău activează 44 de piețe comerciale.