• vezi mai mult
  DEZBATERI PUBLICE: Situaţia actuală privind administrarea ÎMGFL-urilor din Chişinău şi pregătirea fondului locativ către sezonul rece 2017 - 2018   
  Sistarea livrării gazelor naturale pe anumite adrese   
  Suspendarea traficului rutier pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt   
  Şedinţa Consiliului municipal Chişinău   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Deschiderea Secţiei de Neurorecuperare din cadrul Spitalului „Sfânta Treime”

  Deschiderea Secţiei de Neurorecuperare din cadrul Spitalului „Sfânta Treime”

   28.08.2017    228 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău invită reprezentanții mass-media la evenimentul de deschidere a Secţiei Neurorecuperare, din cadrul ÎMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime". Acţiunea va avea loc marţi, 29 august 2017, ora 11.00.

  Informăm opinia publică că Secţia de Neurorecuperare a fost modernizată, renovată şi dotată cu echipament, conform standardelor moderne.

  Secția Neurorecuperare din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime" are o capacitate de 35 de paturi, cu saloane moderne și spațioase. Activitatea secției vizează următoarele funcții și obiective:

  -         restabilirea funcțiilor lezate sau formarea mecanismelor de compensare ale organismului pentru obținerea independenței și a calității mai bune a vieții bolnavului;

  -         prevenirea progresării maladiei și apariției complicațiilor;

  -         reeducarea  funcțională  a  bolnavului, readaptarea  lui  pentru activități  zilnice;

  -         expertiza  capacității de  muncă,  plasarea  în  câmpul  muncii;

  -         instruirea sanitară a bolnavului și suport informațional al familiei bolnavului  cu handicap privind  continuarea procesului recuperator.

  Pentru redeschiderea şi renovarea secţiei, din bugetul municipal au fost alocate surse financiare în sumă de peste 2 milioane de lei, dintre care 1,7 milioane lei au fost prevăzuţi în bugetul municipal, iar celelalte reprezintă investiţiile instituţiei medicale.

  În secția Neurorecuperare din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime" sunt deserviți anual peste 1000 de pacienți.