• vezi mai mult
  Lucrări planificate de curăţare sanitară a arborilor   
  Şedinţa operativă a serviciilor Primăriei Chişinău   
  Primarul general interimar, Silvia Radu, a inspectat Grădinița nr. 157   
  Ședinţa Comisiei pentru buget, economie, finanţe, patrimoniu public local, agricultură şi problemele suburbiilor   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Startul procedurii de vot pentru proiectele depuse spre finanţare prin mecanismul bugetării civile în municipiul Chişinău

  Startul procedurii de vot pentru proiectele depuse spre finanţare prin mecanismul bugetării civile în municipiul Chişinău

   30.08.2017    17 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că la data de 1 septembrie 2017, începe procedura de vot pentru proiectele depuse spre finanţare din fondul Bugetului Civil.

  Cetăţenii sunt îndemnaţi să voteze pentru unul din proiectele depuse, on-line, accesând pagina web oficială a Primăriei www.chisinau.md, sau prezentându-se la sediul Primăriei Chişinău, intrarea centrală (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 83). Buletinele de vot se află în bir. nr. 8, Direcţia Relaţii Publice. Fiecare cetăţean se poate pronunţa pentru un proiect mare, dar şi un proiect mic.

  Informăm că în anul curent, cetăţenii orașului Chișinău au depus spre finanţare prin mecanismul bugetării participative 53 de proiecte. Din acestea, 50 au fost acceptate şi propuse spre procedura de vot. Valoarea proiectelor depuse este de peste 4,2 milioane lei, iar cofinanţarea din partea grupurilor de iniţiativă este de 1,4 milioane lei, în condiţiile în care din bugetul municipiului Chişinău pentru implementarea bugetării civile a fost alocat 1 milion de lei. De asemenea, au fost colectate peste 4700 de semnături din partea cetăţenilor pentru susţinerea proiectelor.