• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Expoziție de fotografii în aer liber „De la portul popular la îmbrăcămintea modernă", despre dezvoltarea portului popular și îmbrăcămintea letonă

    Expoziție de fotografii în aer liber „De la portul popular la îmbrăcămintea modernă", despre dezvoltarea portului popular și îmbrăcămintea letonă

     21.06.2021 09:13    461 Accesări    

    Primăria municipiului Chișinău, în parteneriat cu Ambasada Republicii Letonia în Republica Moldova vor inaugura marți, 22 iunie 2021, ora 09:30, o expoziție tematică de fotografii în aer liber, întitulată „De la port popular la îmbrăcăminte modernă", cu ocazia solstițiului de vară, care are loc anual la 23 iunie şi este cea mai populară sărbătoare în Republica Letonă.

    Cele 42 de lucrări au fost executate de fotograful leton Jurģis Rikveilis, şi reprezintă istoria dezvoltării portului popular şi a îmbrăcămintei moderne purtate pe teritoriul Letoniei. Acestea vor fi amplasate pe panourile pentru ziare din strada A. Pușkin, în preajma Grădinii Catedralei, unde vor putea fi contemplate timp de o lună.

    Evenimentul are drept scop familiarizarea locuitorilor şi a oaspeților capitalei cu portul tradiţional leton și face parte din scenariul de celebrare a solstițiului de vară, sărbătoare națională în Republica Letonă.