• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Reprezentanții Primăriei sectorului 5 din București în vizită de lucru la Primăria Chișinău

  Reprezentanții Primăriei sectorului 5 din București în vizită de lucru la Primăria Chișinău

   21.06.2021 16:56    391 Accesări    

  Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a primit astăzi în vizită o delegație a reprezentanților sectorului 5 a orașului București, în frunte cu primarul Cristian Popescu Piedone.

  Vizita delegației din București are loc în contextul stabilirii relațiilor de înfrățire și colaborare cu sectorul Râșcani al capitalei, la inițiativa Primarului General, Ion Ceban, lansată în cadrul vizitei efectuate recent la Primăria sectorului 5 din capitala României.

  Ion Ceban a mulțumit colegilor din București pentru ca au dat curs inițiativei de a consolida relațiile de prietenie, care vin să confirme acordurile de colaborare încheiate cu alte sectoare din Municipiul București. Totodată, edilul capitalei a menționat că municipiul Chișinău are nevoie de experiența și expertiza colegilor din București, pentru soluționarea problemelor pe diverse domenii, în special pentru implementarea proiectelor privind parcările publice.

  La rândul său, primarul sectorului 5 al municipiului București, Cristian Popescu Piedone a declarat că acordarea unui ajutor bazat pe implementarea de proiecte, aplicații cu titlu gratuit (gestionarea parcărilor publice, cartografierea orașului), precum și schimbul de experiență este o reală plăcere pentru partea română. Edilul sectorului 5 din București a precizat că semnarea acordului de înfrățire cu sectorul Râșcani va aduce doar beneficii locuitorilor din Chișinău.

  Pe durata aflării la Chișinău, în perioada 21-23 iunie, curent delegația din București va efectua vizite la diverse obiective din oraș, inclusiv cele realizate cu suportul României. De asemenea, părțile vor avea discuții pe marginea proiectelor care urmează a fi realizate în colaborare.