• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Un nou maraton de vaccinare în Chișinău, cu disponibilitatea vaccinului Sputnik V

    Un nou maraton de vaccinare în Chișinău, cu disponibilitatea vaccinului Sputnik V

     23.06.2021 16:00    1237 Accesări    

    Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 26 iunie 2021, la Palatul Republicii, între orele 07:00-22:00, va fi organizat un nou maraton de vaccinare antiCOVID-19, cu disponibilitatea serului Sputnik V. De asemenea, la eveniment va fi posibilă vaccinarea și cu Astra Zeneca și Sinofarm.

    În context, Primarul General, Ion Ceban, a informat că autoritățile au decis în comun cu Ministerul Sănătății și Protecției Sociale ca dozele de vaccin de proveniență rusească să nu fie distribuite către asociațiile medical-teritoriale, ci să fie organizat un nou maraton, pentru ca toți cei care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 anume cu respectivul vaccin, să aibă această posibilitate. „Vrem să depășim situațiile de genul: medicii nu informează așa pacienții sau că nu s-a știut de disponibilitatea unuia sau altui ser în policlinici", a specificat Ion Ceban.

    Edilul capitalei a mai precizat că la maratonul de sâmbătă, cetățenii vor fi organizați într-un rând unic, după principiul: primul venit-primul servit.