• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Manifestări cultural-artistice în zilele de week-end 26-27 iunie, în cadrul Proiectului „Dialog social cu chișinăuienii”

  Manifestări cultural-artistice în zilele de week-end 26-27 iunie, în cadrul Proiectului „Dialog social cu chișinăuienii”

   25.06.2021 11:41    665 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă și duminică, pe 26 și 27 iunie, a.c., în sectoarele capitalei vor avea loc diverse activități cultural-artistice în aer liber, desfășurate în cadrul Proiectului „Dialog social cu chișinăuienii", între orele: 11:00-14:00.

  Timp de două zile, locuitorii capitalei vor putea între alege între: programe de muzică populară, muzică instrumentală, ateliere de creație, concerte prezentate de colectivele de copii, programe de dansuri, expoziții și masterclass-uri, recitaluri de poezie.

  Totodată, iubitorii tradițiilor locale vor avea ocazia să participe la ateliere de confecționare a coronițelor, expoziții de prezentare a portului popular, masterclass-uri de croșetare și confecționare a IEI și se vor bucura de cântece populare moldovenești în contextul marcării sărbătorii „Sânzienilor".

  De asemenea, Direcția generală educație, tineret și sport va desfășura o serie de activități: campionat la dame, șah, fotbal, menite să promoveze și să amelioreze rezultatele sportive, realizarea de recorduri și obținerea victoriei.

  Activitățile sunt organizate de preturile de sector în colaborare cu subdiviziunile de profil ale Primăriei municipiului Chișinău.

  Activități sportive

  Sâmbătă, 26 iunie

  10:00 - 13:30 Parcul ,,Alunelul”, sectorul Buiucani - Campionatul  deschis  al municipiului Chişinău  la  joc de dame (blitz).

  09:30 – 11:30 Stadionul de fotbal din localitatea Stăuceni - Campionatul municipiului Chișinău la fotbal.

  09:00 – 19:00 Terenul de sport al Școlii sportive specializate de handbal nr.2, strada Melestiu, 2 - Campionatul municipiului Chișinău la kickboxing printre copii. 

  Duminică, 27 iunie 

  10:00-13:30 Parcul „Alunelul”, sectorul Buiucani - Turneul ,,Vara sportivă” la șah printre juniori.

  Activități cultural-artistice

  Sâmbătă, 26 iunie:

  Scuarul „Mihai Eminescu" - manifestarea cultural - artistică cu genericul: „Sânzâienile” - Colaj de muzică populară, Colaj de muzică ușoară, Dansul „Vals de primăvară”, Muzică Instrumentală - Orchestra de muzică populară „Hora neamului”, Ansamblul folcloric „Balada”, Ansamblul vocal instrumental, Atelier de creație - confecționarea coronițelor.

  Scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei - Sfântă Amintire” din Str. Miron Costin - manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Vacanța Mare” - master-class „Arta acului” și „Modelarea obiectelor din materiale reciclabile”, Concert de muzică și dans susținut de copiii Centrului de activitate extrașcolară „Curcubeu”, Ansamblul folcloric „Opincuța”, Ansamblul de fluieriști „Stejăreii”, Ansamblul de dans „Zâmbetul”; Ansamblul de fluieriști „Popuri”, Ansamblul vocal, Ansamblul „Cireșarul”, Ansamblul vocal, Ansamblul „Zâmbetul”, Ansamblul vocal „Armonie”, Ansamblul vocal „Pentatonica”, Ansamblul vocal „Voice-Akord”, Ansamblul folcloric „Ștefăneii”, Colaj de muzică ușoară, Colaj de muzică populară.

  Panorama Chișinăului, Str. Maria Dragan - manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Muzica și dans pentru Ciocana” - Concert prezentat de colectivele de copii din cadrul Centrului de Dans - Vocal „Sisters and Brothers”.

  Parcul „Valea Trandafirilor” (Havuzul muzical) - manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Botanica baștina mea” - Program de muzică ușoară, prezintă Studioul de creație a copiilor „Voice records"; Program de muzică populară prezintă Ansamblul Folcloric „Doina” Program de muzică ușoară, prezintă Studioul de creație a copiilor „TIGY Academy”; Program de muzică populară, prezintă Ansamblul Folcloric „Codrenii”; Program de muzică corală și romanțe, prezintă Corul „Poiușcie serdța”; Expoziție și masterclass - „Poartă IE cu mândrie”: prezentare port popular, tehnici de croșetare și confecționare a IEI, etc. (AO „Etnogalaxia”); Expoziții, campanie de caritate și colectare de fonduri pentru copiii cu necesități speciale: AO „Copiii ploii” și Din suflet pentru Alexandru Motricală.

  Duminică, 27 iunie 2021

  Scuarul „Doina și Ion Aldea-Teodorovici" - manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Torbița ECO” - activități artistice cu copiii Centrului de Creație Tehnică pentru Copii și Adolescenți „Politehnic”; Expoziție de vânzare a Torbițelor ECO, Expoziție a lucrărilor tehnice realizate de tinerii CCT „Politehnic”, Atelier de creație „Confecționarea trăistuțelor”; Expoziție de vânzare a articolelor de artizanat. Colaj muzical al soliștilor ansamblului folcloric „Bujorenii”.

  Scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei - Sfântă Amintire" din Str. Miron Costin - manifestarea cultural-artistică cu genericul: „În lumea basmelor” - Expoziție de carte; Recital de poezii, Concert susținut de elevii Școlii de Arte din Cricova; Ansamblul Folcloric „Opincuța”.

  Scuarul Arborelui Solar, aleea Bd. Mircea cel Bătrân, 7  - manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Provocările verii” - Recital de poezii „Dedicație Chișinăului" în interpretarea copiilor de la tabără de vară; Expoziție de carte „ Cartea, biblioteca și cititorul”, Concurs „Cel mai expresiv cititor”, Training cu copiii „În drum spre casă”, Master-class pentru copii „Confecționarea Trandafirilor”.

  Parcul „Alunelul" - manifestarea cultural-artistică cu genericul: „Vie-i forța neamului” - program artistic susținut de Formația Fulger al Brigăzii de Poliție cu destinație specială „Fulger” a IGP al MAI.

  Evenimentele enunțate au drept scop valorificarea potențialului artistic al comunităților de artă, prin comunicarea între generațiile de artiști și tinerii cu potențial din același domeniu, promovarea valorilor artistice autohtone, precum și stimularea interesului publicului-spectator pentru recunoașterea creațiilor artistice autentice. 

  Activitățile vor fi desfășurate cu respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19.