• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Rezultatele Maratonului Chișinău pentru rapelul cu SPUTNIC V desfășurat sâmbătă, 17 iulie, a.c.

  Rezultatele Maratonului Chișinău pentru rapelul cu SPUTNIC V desfășurat sâmbătă, 17 iulie, a.c.

   19.07.2021 12:21    524 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că cca 3900 de persoane s-au imunizat la Maratonul de vaccinare cu rapelul Sputnic V, desfășurat sâmbătă la Palatul Republicii.

  Primarul General, Ion Ceban, a remarcat buna desfășurare a evenimentului, luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, în contextul în care 2800 de oameni, erau deja vaccinați, pe la ora 09:00, iar rândul format a fost absorbit ușor.

  Edilul capitalei a adus mulțumiri organizatorilor Maratonului de vaccinare, inclusiv IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime", Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, precum și voluntarilor de la Centrul Municipal de Tineret Chișinău, pentru implicare.

  „Noutatea bună este că în prezent avem vaccinuri suficiente și diferite. Cât privește rata de imunizate în municipiul Chișinău, aceasta este încă una modestă. Deși avem cele mai bune rezultate la nivel de republică. Îmi doresc ca în Chișinău fiecare zi să fie cu maraton de vaccinare, pentru a atinge rata de 70% și capitala să devină zona cu risc scăzut de COVID, iar locuitorii să fie sănătoși și protejați", a precizat Ion Ceban.

  În context, Primarul General a solicitat Direcției generale asistență socială și sănătate să extindă capacitatea Centrului municipal de vaccinare anti COVID-19, unde există spații suficiente pentru a dubla numărul punctelor de imunizare.

  Totodată, municipalitatea examinează posibilitatea amplasării autobuzului-punct de vaccinare în zilele de weekend la Piața Centrală.