• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Municipalitatea renunță la transportul dedicat elevilor, ca fiind nesolicitat

  Municipalitatea renunță la transportul dedicat elevilor, ca fiind nesolicitat

   06.09.2021 16:53    465 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că începând cu ziua de luni, 6 septembrie, a.c., transportarea elevilor din capitală la școală va fi asigurată la fel cu restul pasagerilor, deoarece în urma analizelor pe teren s-a constatat că unitățile destinate doar copiilor erau mai puțin solicitate și valorificate.

  Un anunț în acest sens a fost făcut în cadrul ședinței operative de către șeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache.

  Transportul destinat elevilor a fost instituit cu titlu de experiment din 1 septembrie 2020, în intervalul orelor: 06:50-09:00, când fiecare a patra unitate de transport de pe rutele de troleibuz nr. 2, 8, 10, 12, 22, 25 și linia suplimentară „D", precum și pe rutele de autobuz nr. 5, 19, 23 și 26 a fost destinată exclusiv pentru transportarea copiilor spre școală sau grădiniță.

  Măsura a fost instituită pentru a proteja minorii de riscul de infectare cu coronavirus în transportul public, în orele de vârf.