• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Consultarea publică a proiectului Regulamentului privind acordarea ajutorului financiar pentru unele categorii de cetățeni din municipiul Chișinău, la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale

  Consultarea publică a proiectului Regulamentului privind acordarea ajutorului financiar pentru unele categorii de cetățeni din municipiul Chișinău, la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale

   21.09.2021 14:13    482 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 14 septembrie-04 octombrie 2021, este supus consultărilor publice (repetat), proiectul Regulamentului privind acordarea ajutorului financiar pentru unele categorii de cetățeni din municipiul Chișinău, la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale.

  Potrivit documentului, pot beneficia de ajutorul menționat persoanele defavorizate, a căror venit global mediu, pe ultimele 12 luni, nu a depășit suma de 3 mii lei. Totodată, se stabilește ca excepție, că pot beneficia de compensațiile menționate și familiile tinere, a căror venit global mediu lunar pentru ultimele 12 luni, nu a depășit suma de 5 mii lei.

  De asemenea, se prevede ca persoanele care au beneficiat de ajutorul financiar menționat în sezonul rece precedent, vor avea această susținere și în sezonul termic curent, fără depunerea cererii, cu condiția corespunderii criteriilor stabilite de Regulament.

  Comisiile pentru examinarea cererilor solicitanților de ajutor financiar la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale, din cadrul preturilor de sector/primăriilor orașelor, comunelor (satelor) din componența municipiului, vor verifica listele și dosarele beneficiarilor în sezonul rece 2020-2021 și în cazul necorespunderii acestora cu cerințele stabilite în Regulament, vor decide acordarea ajutorului pentru sezonul rece 2021-2022.

  Persoanele care nu au beneficiat de ajutor financiar pentru plata agentului termic în sezonul rece 2020-2021, precum și cele care au beneficiat anterior, dar la care au survenit schimbări familiale și/sau depășirea venitului mediu global per persoană, vor depune cereri noi, pentru sezonul rece 2021-2022, în conformitate cu prevederile Regulamentului.

  Recomandările pe marginea proiectului supus consultărilor publice pot fi expediate până pe data de 4 octombrie 2021, ora 17:00, pe adresa: str. Mihai Eminescu, 33, Direcția generală locativ-comunală și amenajare, bir. 6 sau pe adresa electronică: dglca@pmc.md.

  Proiectul de decizie „Cu privire la aprobarea Regulamentului privind acordarea ajutorului financiar pentru unele categorii de cetățeni din municipiul Chișinău la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale" este disponibil pe pagina web oficială a Primăriei  municipiului Chișinău „chisinau.md" (informații /transparența decizională/consultări publice), pe platforma guvernamentală „particip.gov.md" sau la sediu Direcției generale locativ-comunale și amenajare: str. M. Eminescu, 33, bir. nr. 6.