• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Autoritățile municipale sunt interesate în diversificarea oportunităților de învățare pentru adulți

  Autoritățile municipale sunt interesate în diversificarea oportunităților de învățare pentru adulți

   22.09.2021 16:27    897 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău continuă eforturile pentru realizarea Obiectivelor de dezvoltare durabilă setate de Organizația Națiunilor Unite, precum și a inițiativei globale UNESCO Learning cities, la a cărei rețea a aderat şi municipiul Chișinău în septembrie 2020. 

  Un partener important în acest deziderat este DVV Internațional Moldova (Institutul pentru Cooperare Internațională a Asociației Germane pentru Educația Adulților), care, alături de entitățile municipale, este antrenat în diversificarea oportunităților de învăţare pentru adulți, menite să construiască o tendinţă ascendentă în dezvoltarea personală şi profesională a cetățenilor municipiului Chișinău.

  Pentru reconfirmarea parteneriatului și a proiectelor comune, viceprimarul Angela Cutasevici a avut astăzi o întâlnire cu Levan Kvatchadze, director regional DVV Internațional pentru Ucraina, Belarus și Moldova și Adela Scutaru-Guțu, director DVV Internațional Moldova.

  Părțile au convenit asupra necesității facilitării oportunităților de învățare pentru adulții din diferite grupuri sociale, iar în acest sens autoritățile municipale au demarat deja reforma structurală a subdiviziunii de profil, măsură care va permite concentrarea eforturilor autorităților în materie de învățare pe tot parcursul vieții.

  Totodată, formarea profesională a angajaților din diferite entități municipale va reprezenta una dintre ariile de acțiune la care activitățile ar urma să înceapă în viitorul apropiat.

  Viceprimarul Angela Cutasevici a subliniat interesul autorităților municipale în asigurarea unui progres economic şi social al comunității urbane prin servicii şi oportunități de dezvoltare accesibile. Or, astfel de inițiative trebuie abordate sistemic, cu suportul autorităților publice locale, care să permită realizarea graduală a acestor deziderate.