• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Licitație funciară cu strigare privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului Chișinău (VIDEO)

  Licitație funciară cu strigare privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului Chișinău (VIDEO)

   08.10.2021 09:55    1005 Accesări    

  Primăria Chișinău informează că în cadrul licitației funciare cu strigare privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului, desfășurate astăzi, au fost vândute 12 loturi, în valoare totală de 25 milioane 960 mii lei.

  Cel mai solicitat teren a fost vândut cu 5,7 milioane de lei, prețul inițial fiind de 3 milioane. Acesta are cca 20 de ari și este amplasat pe strada Petricani.

  De asemenea, au fost vândute terenuri de 5,2 milioane lei, 2,3 milioane, 2,16 milioane, 1,8 milioane lei, precum și de 550 mii lei. Din totalul de17 loturi expuse, 10 au fost adjudecate la concurs, 2 au fost vândute prin negocieri directe, în contextul prezenței a câte un singur cumpărător, iar 5 terenuri au fost scoase de la licitație, din cauza lipsei de solicitanți.

  În context, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că în prezent terenurile din Chișinău se vând doar în cadrul licitațiilor, iar procedurile respective sunt transparente. „Acum în Chișinău sunt mai puține terenuri de vânzare decât ceilalți ani și poate mai puțin atractive. Totuși, în urma licitațiilor, în bugetul municipal ajung zeci de milioane de lei”, a mai spus edilul.

  Amintim că prima licitație funciară cu strigare în anul 2021 a avut loc în luna februarie, când au fost adjudecate 11 terenuri, în valoare totală de 34,5 milioane lei.