• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  La cea de-a VI-a licitație privind dreptul de amplasare a unităților de comerț ambulant stradal au fost adjudecate 10 locuri, în valoare de 12,3 milioane de lei

  La cea de-a VI-a licitație privind dreptul de amplasare a unităților de comerț ambulant stradal au fost adjudecate 10 locuri, în valoare de 12,3 milioane de lei

   11.10.2021 13:35    601 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că la cea de-a șasea licitație deschisă pentru obținerea dreptului de a încheia un contract pentru amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul capitalei, desfășurată luni, au fost adjudecate 10 locuri, în valoare totală de 12,3 milioane de lei.

  Cel mai scump loc de comerț din cadrul licitației a fost oferit la prețul de 3,1 milioane de lei, pentru o gheretă pentru ceai, cafea și produse de patiserie, amplasată în sectorul Botanica, str. N. Zelinski, 13. De asemenea, au fost propuse sume mari pentru amplasarea chioșcurilor în sectorul Râșcani, str. Albișoara, 84/6 – 2,9 milioane de lei și în Scuarul Catedralei – 2,3 milioane de lei.

  Din cele 28 de locuri expuse la concurs 18 au fost retrase din cauza lipsei de solicitanți. Cele 3 poziții adjudecate pentru comercializarea presei periodice, a articolelor de birotică și suvenirelor au fost obținute prin negociere directă, datorită participări unui singur solicitant. Pentru locurile prevăzute pentru amplasarea gheretelor pentru flori nu s-a înregistrat niciun participant.

  Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.  

  În context, Primarul General, Ion Ceban, a menționat la ședința operativă săptămânală, că în cadrul Comisiei de licitații, au fost înlocuiți anumiți membri (consilieri municipali) datorită accederii acestora în Parlament sau ca urmare a fluctuațiilor de personal din cadrul APL. De asemenea, edilul a menționat că licitațiile pentru comercializarea din gherete se desfășoară în vederea acumulării de surse financiare în buget, precum și în scopul oferirii operatorilor economici condiții egale de desfășurare a activității pe segmentul comerț ambulant stradal.    

  Amintim că licitația nr. 6 este cel de-al patrulea concurs de profil desfășurat în anul curent. La primele 3 licitații au fost adjudecate loturi pentru gherete în sumă de 53,3 milioane de lei.