• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Programul acțiunilor și manifestărilor cultural-artistice dedicate sărbatorilor de iarnă 2021-2022

  Programul acțiunilor și manifestărilor cultural-artistice dedicate sărbatorilor de iarnă 2021-2022

   25.11.2021 11:50    5609 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că miercuri, 1 decembrie, a.c., în Chișinău va fi dat startul sărbătorilor de iarnă 2021-2022.

  Inaugurarea Pomului de Crăciun și a iluminatului de sărbătoare va avea loc în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului", în preajma Porților Sfinte, începând cu ora 17:30. De asemenea, pe durata sărbătorilor de iarnă, între orele 16:00-20:00, în preajma Pomului de Crăciun va răsuna un fundal sonor, cu tematica obiceiurilor sărbătorilor de iarnă. Iar vizitatorii vor putea beneficia de poze gratuite cu Moș Crăciun.

  Programul cultural - artistic dedicat Crăciunului și Anului Nou este organizat de municipalitate cu respectarea normelor sanitar-epidemiologice, iar o parte din acțiuni vor putea fi urmărite pe online, prin intermediul postului public de televiziune „Moldova 1" și pe rețelele de socializare, în direct și în reluare.

  În premieră, pe durata sărbătorilor de iarnă, Primăria Chișinău va desfășura două evenimente cultural artistice: Festivalul - Concurs Internațional de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Argint", ediția a XXV-a, în perioada 3-5 decembrie la Teatrul Național „Mihai Eminescu" din capitală; Festivalul - Concurs Internațional de Folk Chișinău, în memoriam Iurie Sadovnic, în data de 11-12 decembrie, la Centrul de Cultură și Artă „Ginta Latină".

  Pe 24 decembrie, în ajun de Crăciun, în preajma Pomului de Crăciun, între orele 17:15-18.30, va avea loc activitatea de promovare a tradițiilor populare cu genericul: „Ajunul Crăciunului", iar de la 19:00-20:00, va avea loc Gala Festivalului de promovare a tradițiilor și obiceiurilor sărbătorilor de iarnă „Florile Dalbe". Ambele evenimente vor fi transmise la postul public de TV Moldova 1 și pe rețelele de socializare, în direct și în reluare.

  Totodată, în perioada: 1 decembrie - 14 ianuarie vor fi amenajați pomi de Crăciun și în sectoarele inclusiv: în scuarul Complexului memorial „Feciorilor Patriei - Sfânta Amintire", din bd. Moscovei; în Parcul „Alunelul", Calea Ieșilor; aleea bd. Mircea cel Bătrân, intersecție cu str. Petru Zadnipru - la rond; Havuzul Pietonal, bd. Decebal, 22; scuarul Preturii Botanica, str. Teilor, 10, Scuarul „Mihai Dolgan", str. Bulgară, 43.

  Programul acțiunilor dedicate sărbătorilor de Iarnă 2021-2022 by Primăria Chișinău on Scribd

  Planul amenajării locațiilor dedicate sărbătorilor de iarnă 2021-2022 by Primăria Chișinău on Scribd