• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis: Instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău trec la studiul online

    Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis: Instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău trec la studiul online

     20.01.2022 17:15    632 Accesări    

    Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis astăzi, în cadrul ședinței de la Guvern, că de luni, 24 ianuarie 2022, până pe 4 februarie, a.c., toate instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău vor activa în regim online, cu excepția instituțiilor de educație timpurie.

    Măsura a fost stabilită de comisia guvernamentală în scopul prevenirii și controlului infecției COVID-19, având în vedere creșterea alarmantă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 și a contagiozității crescute a tulpinii Omicron.

    În context, e de menționat că odată cu trecerea învățământului în regim online, părinții care educă copii cu vârsta de până la 12 ani sau cu dizabilități, vor putea beneficia de zile libere (plătite de Casa Națională de Asigurări Sociale). De zilele libere menționate va beneficia doar unul dintre părinți.