• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Circa 500 de persoane vor participa la Forumul Economic al Municipiului Chișinău 2022

  Circa 500 de persoane vor participa la Forumul Economic al Municipiului Chișinău 2022

   21.09.2022 11:08    530 Accesări    

  Circa 500 de persoane vor participa la Forumul economic 2022 în municipiul Chișinău, organizat în perioada: 30 septembrie - 1 octombrie, a. c, de Primăria Municipiului Chișinău. Delegații la reuniune sunt reprezentanți ai mediului de afaceri, investitori și donatori străini, experți în diferite domenii și reprezentanți ai mediului academic, delegații oficiale ale orașelor înfrățite și orașele partenere etc.

  Scopul Forumului este lansarea unei platforme de discuții și dezbateri asupra potențialului investițional și de dezvoltare al municipiului Chișinău.

  Primarul General, Ion Ceban, a menționat că acest eveniment se dorește a fi unul de atragere a investițiilor, pentru dezvoltarea economică și îmbunătățirea imaginii municipiului Chișinău.

  Deși economia a fost marcată, atât pe plan mondial, cât și regional, de o serie de schimbări majore, capitala și-a demonstrat capacitatea de adaptare la noile realități, reușind să vină cu răspunsuri prompte la necesitățile locuitorilor, ale mediului de afaceri și ale investitorilor.

  În contextul actual, Administrația municipiului Chișinău consideră importantă conjugarea eforturilor tuturor actorilor (factori de decizie, părți interesate, agenți economici, experți și mediul academic etc.), în vederea identificării unor soluții și oportunități care să contribuie la dezvoltarea continuă a capitalei. Acestea pot fi identificate și valorificate în urma unor reuniuni pe dimensiunea economică, una dintre acestea fiind și Forumul Economic Chișinău 2022.

  Chișinăul rămâne deschis pentru o dezvoltare urbană inovatoare și prietenoasă mediului, fapt care generează noi oportunități de investiții în serviciile necesare pentru realizarea acestui scop.

  Pentru mai multe detalii sau pentru a vă înregistra, accesați pagina web a evenimentului https://forum.chisinau.md .