• vezi mai mult
  Program zilnic de întreținere a drumurilor și salubrizare a teritoriului   
  DEZBATERI PUBLICE: Situaţia actuală privind administrarea ÎMGFL-urilor din Chişinău şi pregătirea fondului locativ către sezonul rece 2017 - 2018   
  Sistarea livrării gazelor naturale pe anumite adrese   
  Suspendarea traficului rutier pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Tablă de şah gigant în centrul Chişinăului

  Tablă de şah gigant în centrul Chişinăului

   08.08.2012    1635 Accesări    

  Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la inaugurarea unei table de şah de 16 metri pătraţi, amplasată în Scuarul Catedralei. Acţiunea vine în ajutor pasionaţilor „sportului minţii" să poată profita de un joc în aer liber, astfel încât, în spaţiul public să existe mai multă interacţiune, mai multă activitate sănătoasă. Piesele sunt confecţionate din lemn, au înălţimea de 50-100 cm şi pot fi manevrate uşor.

  Edilul capitalei a ţinut asă menţioneze că şahul este un sport al strategiei, al minţii. "Pentru noi în special, cei din Republica Moldova, cred că e binevenit să reuşim să gândim cu 2-3 paşi înainte, aşa cum se întâmplă în şah. Şi acest sport să ne ajute să fim pregătiţi în tot ceea ce avem de făcut în continuare", a spus Dorin Chirtoacă.  

  În cadrul evenimetului, primarului Capitalei i-a fost conferit titlul de „Preşedinte de onoare al Academiei Naţionale de Şah din Moldova".

  Tabla de şah gigant a costat Primăria 30 mii lei şi va rămâne amplasată în preajma Catedralei pe durata sezonului estival.

   

  Direcţia Relaţii Publice,
  Primăria mun. Chişinău