• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Protestul comuniştilor, declarat ilegal

  Protestul comuniştilor, declarat ilegal

   29.11.2013 16:34    1454 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că instanţa de judecată a decis astăzi interzicerea desfăşurării acţiunilor de protest, organizate de Partidul Comuniştilor, pe partea carosabilă a străzii M. Kogălniceanu, în faţa sediului Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. De asemenea, instanţa a dispus evacuarea corturilor, a instalaţiilor şi eliberarea părţii carosabile. Hotărârea instanţei urmează a fi executată imediat.

  Amintim că începând cu ziua de ieri, 28.11.2013, Partidul Comuniştilor organizează o acţiune de protest pe str. M. Kogălniceanu, în faţa sediului Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, cu blocarea străzii şi instalarea corturilor.

  Primăria municipiului Chişinău a calificat protestul organizat de comunişti drept ilegal. Or, potrivit legii, organizatorii urmau să informeze autorităţile publice locale cu cel puţin 5 zile înainte de data desfăşurării întrunirii. Legea interzice, la fel, şi blocarea intenţionată a arterelor de circulaţie. În acelaşi timp, se interzice organizarea oricăror acţiuni, inclusiv întruniri, pe drumurile publice, fără acordul prealabil al poliţiei. 

  Hotărârea Judecătoriei sectorului Centru;

  Încheierea Judecătoriei sectorului Centru.

  Direcţia Relaţii Publice,
  Primăria mun. Chişinău