• Prima   /  Transparența   /  Consultări publice  /  Consultare publică cu privire la modificarea „Regulamentului privind întreţinerea animalelor de companie cu şi fără stăpân în municipiul Chişinău" și a „Regulamentului privind capturarea, transportarea, evidenţa şi îngrijirea câinilor şi a pisicilor fără supraveghere şi fără stăpân din municipiul Chişinău"

  Consultare publică cu privire la modificarea „Regulamentului privind întreţinerea animalelor de companie cu şi fără stăpân în municipiul Chişinău" și a „Regulamentului privind capturarea, transportarea, evidenţa şi îngrijirea câinilor şi a pisicilor fără supraveghere şi fără stăpân din municipiul Chişinău"

   18.11.2019 18:03     

  ANUNŢ

  privind organizarea consultării publice

  Direcția generală locativ - comunală și amenajare iniţiază consultarea publică pentru introducerea de noi modificări și propuneri în „Regulamentul privind întreţinerea animalelor de companie cu şi fără stăpân din municipiul Chişinău" şi „Regulamentul privind capturarea, transportarea, evidenţa şi îngrijirea câinilor şi a pisicilor fără supraveghere şi fără stăpân din municipiul Chişinău".

  Regulamentele au drept scop asigurarea securității vieții și sănătății oamenilor, consolidarea moralității și atitudinii umane a societății, protecția animalelor împotriva suferințelor și decesului, urmare a tratamentului inuman, precum și protecția drepturilor acestora.

  Argumentarea necesității introducerii modificărilor

  În legătură cu faptul că proiectul Regulamentelor aprobate a fost depus spre examinare la Consiliul Municipal în ianuarie 2019, în această perioadă (9 luni) s-a constatat necesitatea introducerii unor modificări pentru îmbunătățirea structurii acestuia și a unei funcționări eficiente.

  De asemenea, sunt unele lucruri ca de exemplu adăugarea anexelor în care sunt  stipulate tabele şi anchete pentru evidenta animalelor prinşi, adăpostiţi, sterilizaţi si altele.

  Totodată, s-a acumulat experiență necesară privind asigurarea transparenței, aceasta fiind necesară de a fi inclusă în Regulament.

  În acest context, vor fi iniţiate consultări publice pe marginea acestor modificări.

  Recomandările pe marginea proiectelor supuse consultării publice pot fi expediate până pe data de 06.12.2019, pe adresa de e-mail: regulament.22decembrie@gmail.com.

  Persoanele interesate urmează să expedieze propunerile vizavi de punctele care urmează a fi modificate (cu mențiunea de excludere sau completare), conform anexei nr. 3.  

  Proiectul modificărilor şi nota (denumirea) informativă sunt disponibile pe pagina web oficială: www.chisinau.md.

  Fișiere anexate:

  - Nota informativă privind modificările propuse; 

  - Proiect de decizie „Regulamentul privind întreţinerea animalelor de companie cu şi fără stăpân în municipiul Chişinău";

  - Proiect de decizie „Regulamentul privind capturarea, transportarea, evidenţa şi îngrijirea câinilor şi a pisicilor fără supraveghere şi fără stăpân din municipiul Chişinău".

   

   

   

   

  Fișiere anexate: