• vezi mai mult
  Ședința extraordinară a Consiliului municipal Chișinău   
  Sistarea livrării gazelor naturale către consumatori, în zilele de 23-27 iulie 2018   
  Consultări publice: Analiza executării Planului Urbanistic General al oraşului Chişinău şi elaborarea documentaţiei tehnice pentru actualizarea acestuia   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Redeschiderea grădinițelor din Chişinău

  Redeschiderea grădinițelor din Chişinău

   18.12.2015    1204 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău informează că pe parcursul anului curent au fost redeschise 3 instituţii de învăţământ preşcolar din capitală. Este vorba despre grădiniţele nr. 157 din sectorul Buiucani, nr. 13 din sectorul Râşcani şi grădiniţa nr. 133 din sectorul Centru. În aceste instituţii de învăţământ preşcolar vor activa 14 grupe de copii, dintre care 6 gupe-creşe.

  În total, pentru reconstruirea acestor obiective din bugetul municipal au fot alocate peste 16 milioane lei. Lucrările de reparaţie în cele 3 instituţii au vizat interiorul şi exteriorul edificiilor, acoperişul, inclusiv prin schimbarea integrală a geamurilor şi uşilor, amenajarea teritoriului şi a trotuarelor. De asemenea, au fost reconstruite blocurile alimentare, iar în grădiniţa nr. 133 s-a instalat o nouă centrală termică pe bază de gaze naturale.

  În acelaşi timp, în anul curent la nivelul municipiului s-au redeschis 30 de grupe noi de copii în grădiniţe, în cadrul instituţiilor existente. De menţionat că în perioada anilor 2008 - 2015, Primăria Chişinău a reparat şi redeschis în total 11 grădiniţe, în care activează 247 de grupe de copii.

  În prezent în municipiul Chişinău sunt înregistrate 159 de instituţii de învăţământ preşcolar, dintre care activează 157 de grădiniţe, iar 2 sunt suspendate temporar în legătură cu executarea lucrărilor de reparaţie.  La ora actuală grădiniţele sunt frecventate de 37.585 de copii.  
   

  Direcţia Relaţii Publice,
  Primăria mun. Chişinău