• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Atenționare de ploi puternice pentru zilele de 27-28 iunie

  Atenționare de ploi puternice pentru zilele de 27-28 iunie

   27.06.2018    706 Accesări    

  În legătură cu avertismentele emise de către Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru zilele de 27-28 iunie, a.c., când se prevăd averse însoțite de descărcări electrice cu grindină și intensificări ale vântului, Primăria municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii și agenții economici din capitală să ia măsuri de protecție a asupra vieții oamenilor și a bunurilor materiale.

  Cetățenii sunt îndemnați să se adăpostească în locuri sigure și să evite aflarea sub arbori, linii electrice și construcții ușoare. De asemenea, conducătorii auto sunt atenționați să nu parcheze automobilele sub copaci și în locurile joase, unde se pot forma acumulări mari de apă. Totodată, agenții economici care administrează lacuri de acumulare sunt chemați să se asigure de stare tehnică a barajelor, în condițiile prognozării eventualelor inundații.

  Menționăm că toate serviciile municipale sunt mobilizate pentru a interveni în situații de urgență.

  În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.