• vezi mai mult
  Pregătirea instituțiilor de educație timpurie către noul an de studii 2018-2019   
  Atenție șoferi: Suspendarea traficului rutier pe str. Columna, intersecţie cu str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni   
  Amenajarea mobilierului urban pe str. Veronica Micle   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Activitatea instituțiilor de învățământ extrașcolar din municipiul Chișinău

  Activitatea instituțiilor de învățământ extrașcolar din municipiul Chișinău

   09.07.2018    124 Accesări    

  În municipiul Chișinău există 13 centre de creaţie a copiilor şi 13 şcoli de sport, în care activează cercuri, cenacluri și secţii, oferindu-le copiilor oportunități utile de a-şi petrece timpul liber. Informații în acest sens se conțin într-un raport privind activitatea instituțiilor de învățământ extrașcolar, perfectat recent de către Direcția generală educație, tineret și sport, la solicitarea Primarului general, Ruslan Codreanu.

  Potrivit Raportului, în anul de studii 2017-2018 în municipiul Chişinău au activat 13 Centre de creaţie a copiilor cu un contingent de circa 14000 de copii (1000 cercuri), dintre care 450 de cercuri au activat în 85 de instituții învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău.

  Rolul instituțiilor de învățământ extrașcolar este de a forma şi dezvolta potenţialul creativ, cognitiv, afectiv şi psihologic al personalităţii copilului, contribuind la formarea identităţii personale și sociale, în afara orelor de curs.

  ANEXAT: Raport despre activitatea instituțiilor de învățământ extrașcolar din municipiul Chișinău