• vezi mai mult
  Intervenția zilnică a serviciilor municipale în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară   
  Sistem de dirijare electronică a semafoarelor la 22 de intersecții din capitală   
  Demolarea gardului amenajat ilegal pe str. Alba Iulia, 77, sectorul Buiucani   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Demararea lucrărilor de reabilitare a 3 străzi din centrul oraşului Chişinău

  Demararea lucrărilor de reabilitare a 3 străzi din centrul oraşului Chişinău

   19.07.2018    584 Accesări    

  Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a inspectat astăzi str. 31 August, 1989. Această arteră de circulaţie, alături de alte 2 străzi din zona centrală a capitalei, urmează a fi reparată capital în cadrul celei de-a II-a etapă a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere.

  Vizita pe teren a edilului capitalei a avut loc în contextul începerii lucrărilor de reabilitare a reţelelor inginereşti din zonă. Conform graficului de lucrări, primul șantier va fi organizat pe tronsonul de stradă cuprins între str. Ismail - str. Tighina, unde vor fi realizate lucrări de reabilitare a rețelelor de apeduct și canalizare. Cel de-al doilea șantier va fi organizat în perimetrul str. Tighina - str. Bulgară şi va viza reabilitarea rețelelor electrice și de comunicație.

  Potrivit lui Ruslan Codreanu, lucrările la primul tronson de stradă sunt complexe, iar, în acest sens, circulația transportului va fi sistată integral pentru o perioadă de circa o lună de zile. „Lucrările sunt dificile pentru că se va interveni la o adâncime de circa 4-6 metri, iar în acest sector există multe rețele inginerești. Vreau să menţionez că municipalitatea va asigura respectarea calității lucrărilor, iar pe durata întregului proces de reconstrucție a străzii, locatarii și agenții economici vor avea acces în curte sau în oficiile din zonă", a menționat edilul Chişinăului.   

  Menționăm că valoarea totală a proiectului „Chişinău - Drumuri Urbane" constituie 22 milioane euro şi este finanțat de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții și Fondului Special de Energie Verde al BERD. Astfel, în total vor fi reabilitate integral 6 străzi din Chişinău, cu lungimea totală de 14,3 km de drum. Primul Pachet de străzi a cuprins bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. Constantin Negruzzi şi str. Vasile Alecsandri şi a fost finalizat, iar Pachetul nr. 2 cuprinde străzile 31 August 1989, Alexandru cel Bun şi Tighina.