• vezi mai mult
  Ședinţa Comisiei pentru gospodăria locativ-comunală, energetică, servicii tehnice, transport, comunicaţii şi ecologie   
  Funcţii vacante în cadrul instituţiilor de învăţământ din municipiul Chişinău   
  Demararea lucrărilor de reparaţie capitală a străzii Ion Creangă   
  În acest an, de sărbătorile de iarnă în Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi instalat un brad artificial   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Lansarea Programului municipal de amenajare a curților blocurilor de locuinţe din Chișinău

  Lansarea Programului municipal de amenajare a curților blocurilor de locuinţe din Chișinău

   30.07.2018    455 Accesări    

  Primăria municipiului Chişinău anunţă lansarea unui Program de reabilitare şi amenajare a curţilor blocurilor de locuinţă din capitală. La solicitarea primarului general interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, direcția generală locativ-comunală și amenajare a prezentat astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, un proiect-pilot în acest sens.

  În conformitate cu proiectul prezentat de reabilitare a unei curţi din bd. Cuza Vodă, sectorul Botanica, care cuprinde mai multe blocuri de locuinţă de pe adresa bd. Cuza-Vodă, 41/2, 43, 45, 45/2 și 47 şi cuprinde în total 380 de apartamente, urmează a fi amenajate alte patru curți de blocuri de locuinţă. În special, serviciile municipale de profil vor executa o serie complexă de lucrări pentru a reabilita integral curtea comună - asfaltarea drumurilor şi a căilor de acces, trotuarelor, reabilitarea iluminatului public și a rețelei de canalizare pluvială, inclusiv amenajarea locurilor de parcare pentru automobile și amenajarea zonelor verzi (sădirea ierbii, plantarea de copaci și arbuști). De asemenea, proiectul prevede construcția și amenajarea de noi obiective în cartier. Este vorba despre un stadion sportiv multifuncțional, teren de joacă pentru copii, cu instalarea iluminatului nocturn pe bază de LED la aceste două obiective.

  În context, primarul interimar Ruslan Codreanu a cerut responsabililor ca lucrările să fie executate calitativ, iar până la implementarea proiectului vizat să fie obținute toate avizele necesare de la furnizorii de servicii pentru a respecta graficul de execuţie a lucrărilor. Edilul capitalei a menționat că una din prioritățile bugetului municipal pentru anul 2019 va fi programul de amenajare complexă a curților de blocuri din Chișinău. 

  Amenajarea curților de bloc în municipiul Chișinău, proiect-schiță  „Amenajarea curţii blocurilor de locuinţe din bd. Cuza-Vodă, 41/2, 43, 45, 45/2, 47"