• vezi mai mult
  Ședinţa Comisiei pentru gospodăria locativ-comunală, energetică, servicii tehnice, transport, comunicaţii şi ecologie   
  Funcţii vacante în cadrul instituţiilor de învăţământ din municipiul Chişinău   
  Demararea lucrărilor de reparaţie capitală a străzii Ion Creangă   
  În acest an, de sărbătorile de iarnă în Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi instalat un brad artificial   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Asamblarea troleibuzelor în cadrul Regiei Transport Electric Chişinău

  Asamblarea troleibuzelor în cadrul Regiei Transport Electric Chişinău

   03.08.2018    239 Accesări    

  Până la sfârşitul lunii august curent, alte 5 troleibuze de tip nou cu propulsie autonomă vor fi puse în circulație pe rutele municipale. Aceste troleibuze sunt primele unități de transport din parcul ÎM „Regia  Transport Electric Chişinău" (RTEC) care vor fi dotate cu sisteme de aer condiționat. 

  Despre aceasta a fost informat primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, în urma vizitei în cadrul atelierului de asamblare al Regiei Transport Electric Chişinău. 

  Potrivit directorului RTEC, Dorin Ciornâi, în prezent se execută lucrări de montare a acumulatoarelor și ajustarea sistemelor electrice de bază la cele 5 unităţi de transport. Aceste troleibuze vor avea unele modificări ale blocurilor optice, care vor fi dotate integral cu faruri LED. Costul unei unități de transport este de circa 214 mii euro, surse financiare prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2018.

  Menționăm că până la finele anului curent, alte 15 seturi de troleibuze vor fi livrate RTEC de către uzina din Belarus, pentru asamblarea finală.  Dintre acestea, 10 unități de transport vor fi cu propulsie autonomă și sisteme de aer condiționat, iar 5 troleibuze cu fir.