• vezi mai mult
  Ședinţa Comisiei pentru gospodăria locativ-comunală, energetică, servicii tehnice, transport, comunicaţii şi ecologie   
  Funcţii vacante în cadrul instituţiilor de învăţământ din municipiul Chişinău   
  Demararea lucrărilor de reparaţie capitală a străzii Ion Creangă   
  În acest an, de sărbătorile de iarnă în Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi instalat un brad artificial   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Consiliul municipal Chişinău va fi reprezentat în instanţele de judecată de către un birou de avocaţi

  Consiliul municipal Chişinău va fi reprezentat în instanţele de judecată de către un birou de avocaţi

   07.08.2018    384 Accesări    

  Autorităţile publice locale ale municipiului Chişinău vor iniţia procedura de achiziţionare a serviciilor juridice de reprezentare a Consiliului municipal în instanţele de judecată.

  Potrivit unei decizii adoptate la ultima şedinţă a Consiliului Municipal Chişinău, la nivelul autorităţii publice locale a fost constituit un grup de lucru, din care fac parte reprezentanţi ai Primăriei şi consilieri municipali, care va organiza concursul de achiziţionare a serviciilor juridice şi va stabili criteriile de selectare a dosarelor ce vor fi transmise spre reprezentare în instanţele de judecată cabinetului de avocaţi sau baroului asociat de avocaţi.

  Cabinetul de avocaţi ce va fi selectat să reprezinte interesele CMC în instanţele de judecată şi organele de stat va asigura recuperarea prejudiciilor materiale cauzate administraţiei publice locale prin diferire scheme de către persoanele fizice şi juridice rezidente şi nerezidente.

  Până acum, administraţia publică a fost reprezentată în instanţele de judecată şi organele de stat exclusiv de către angajaţii Direcţiei asistenţă juridică. La ora actuală, Direcţia are în gestiune peste 1700 de dosare pe rol în instanţele de judecată.

  De menţionat că contractul de prestări servicii va intra în vigoare după aprobarea de către Consiliul municipal Chişinău.