• vezi mai mult
  Intervenția zilnică a serviciilor municipale în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară   
  Sistem de dirijare electronică a semafoarelor la 22 de intersecții din capitală   
  Demolarea gardului amenajat ilegal pe str. Alba Iulia, 77, sectorul Buiucani   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Consiliul municipal Chişinău va fi reprezentat în instanţele de judecată de către un birou de avocaţi

  Consiliul municipal Chişinău va fi reprezentat în instanţele de judecată de către un birou de avocaţi

   07.08.2018    529 Accesări    

  Autorităţile publice locale ale municipiului Chişinău vor iniţia procedura de achiziţionare a serviciilor juridice de reprezentare a Consiliului municipal în instanţele de judecată.

  Potrivit unei decizii adoptate la ultima şedinţă a Consiliului Municipal Chişinău, la nivelul autorităţii publice locale a fost constituit un grup de lucru, din care fac parte reprezentanţi ai Primăriei şi consilieri municipali, care va organiza concursul de achiziţionare a serviciilor juridice şi va stabili criteriile de selectare a dosarelor ce vor fi transmise spre reprezentare în instanţele de judecată cabinetului de avocaţi sau baroului asociat de avocaţi.

  Cabinetul de avocaţi ce va fi selectat să reprezinte interesele CMC în instanţele de judecată şi organele de stat va asigura recuperarea prejudiciilor materiale cauzate administraţiei publice locale prin diferire scheme de către persoanele fizice şi juridice rezidente şi nerezidente.

  Până acum, administraţia publică a fost reprezentată în instanţele de judecată şi organele de stat exclusiv de către angajaţii Direcţiei asistenţă juridică. La ora actuală, Direcţia are în gestiune peste 1700 de dosare pe rol în instanţele de judecată.

  De menţionat că contractul de prestări servicii va intra în vigoare după aprobarea de către Consiliul municipal Chişinău.