• vezi mai mult
  Şedinţa Echipei de lucru pentru Bugetul Civil Chişinău   
  Reabilitarea trotuarelor de pe str. Maria Cebotari şi str. Sfatul Ţării   
  Reluarea lucrărilor de dezinsecţie în subsolurile blocurilor de locuinţă din Chişinău   
  Asigurarea securităţii la exploatarea ascensoarelor în municipiul Chişinău   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Reabilitare căilor de acces din interiorul cartierului Kiev – Alecu Russo – Nicolae Dimo

  Reabilitare căilor de acces din interiorul cartierului Kiev – Alecu Russo – Nicolae Dimo

   10.08.2018    75 Accesări    

  Căile de acces din interiorul cartierului locativ cuprins între străzile Kiev - Aleco Russo - Nicolae Dimo vor fi reabilitate. Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a inspectat astăzi şantierul, pentru a verifica calitatea lucrărilor de reparaţie.

  În cartierul respectiv sunt amplasate câteva instituţii de învăţământ - şcoli şi grădiniţe. Problema amenajării străzilor, inclusiv securizarea căilor de acces, a fost abordată de mai mult timp, deoarece până acum în întreaga zonă nu erau amenajate trotuare.

  Pretura de sector şi Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie a elaborat o schiţă de proiect de amenajare a întregului cartier. Planul de lucrări prevede reparaţia învelişului asfaltic, lărgirea unor căi de acces, schimbarea bordurilor şi amenajarea trotuarelor.

  În urma vizitei pe şantier, primarul interimar Ruslan Codreanu a dispus ca ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" să execute lucrări de curăţare a arborilor din zonă şi de amenajare a spaţiilor verzi, iar ÎM Regia „Lumteh" să asigure reabilitarea iluminatului public în cartierul respectiv.