• vezi mai mult
  Sistarea livrării gazelor naturale   
  Desfăşurarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor edilitare pe str. 31 august 1989   
  Amenajarea unei benzi suplimentare de circulație pe strada București   
  Ședința Comisiei pentru buget, economie, finanțe, patrimoniu public local, agricultură și problemele suburbiilor   
 • Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Instalarea platformelor de colectare a deșeurilor din Chişinău

  Instalarea platformelor de colectare a deșeurilor din Chişinău

   12.09.2018    162 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că până la sfârșitul lunii septembrie a.c., în capitală vor fi instalate circa 35 de platforme noi pentru colectarea deșeurilor menajere, iar până la finele anului curent, încă 150 de obiective, inclusiv 10 platforme subterane.

  În această săptămână se instalează platforme noi pe str. Vasile Lupu, str. Piața Unirii Principatelor Române şi str. Eugen Coca.

  Platformele de tip nou reprezintă o construcție metalică, cu elemente din lemn și cu acoperiș, în care sunt aranjate containerele pentru deșeuri. Acestea sunt amenajate în curțile blocurilor de locuințe și pe străzile principale, unde există platforme neamenajate.

  Acțiunile au început anul trecut și se desfășoară în cadrul proiectului „Modernizarea platformelor pentru colectarea deșeurilor menajere", care prevede modernizarea sau construirea a 518 platforme pentru colectarea deșeurilor, inclusiv 10 platforme subterane.  

  Proiectul este realizat de autoritățile administrației publice locale, cu susţinerea Fondului Ecologic Național. Valoarea totală a proiectului este de 27 milioane lei, iar lucrările vor continua și în anul 2019.​