• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Inaugurarea iluminatului public în Parcul „Valea Trandafirilor"

  Inaugurarea iluminatului public în Parcul „Valea Trandafirilor"

   21.12.2018    437 Accesări    

  Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a participat la inaugurarea rețelei de iluminat public din Parcul „Valea Trandafirilor". Punerea în funcțiune a iluminatului modern pe aleile parcului, este o primă etapă din cadrul activităților de reamenajare  complexă a zonei.

  Pentru sporirea securității, siguranței, dar și a confortului vizitatorilor din Parcul „Valea Trandafirilor", autoritățile municipale au montat 300 corpuri de iluminat pe bază de LED. Lucrările au început în vara a.c., și au vizat pozarea rețelelor subterane pe o lungime de 6 km și instalarea a 270 de piloni metalici.

  În cadrul inspectării aleilor centrale din parc, Ruslan Codreanu s-a arătat satisfăcut de calitatea executării lucrărilor, dar și de confortul percepției vizuale a iluminatului nocturn. „Consider că acest concept de iluminat modern, care va asigura eficiența energetică, optimizarea consumului și sporirea gradului de siguranță pentru cetățeni, necesită a fi extins și pe aleile secundare din parc", a menționat edilul capitalei.

  De asemenea, rețeaua de iluminare a parcului prevede și alte aspecte ale confortului nocturn, cum ar fi temperatura de culoare a luminii, limitarea orbirii și controlul luminii indezirabile, inclusiv posibilitatea dirijării pe anumite zone, prin reducerea nivelului de iluminare în funcție de necesitate pe timp de noapte.

  Menționăm că proiectul de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor" prevede renovarea rețelei de iluminat public pe bază de LED, restaurarea aleilor pietonale, renovarea havuzului, construcția Skateparkului și trasarea pistelor de bicicliști. Costul total al lucrărilor este de 13,7 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.