• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Inaugurarea iluminatului public pe strada Alba Iulia

  Inaugurarea iluminatului public pe strada Alba Iulia

   14.02.2019    432 Accesări    

  Primarul general interimar, Ruslan Codreanu a participat joi la inaugurarea iluminatului public pe str. Alba-Iulia din sectorul Buiucani al capitalei.

  Lucrările au fost executate timp de 2 săptămâni, fiind instalate 170 corpuri de iluminat pe bază de LED. Prin lucrările de modernizare, municipalitatea va obține avantaje duble: un grad sporit de securitate pe străzi, cât și cheltuieli cu 45 % mai mici la energia electrică față de iluminatul clasic. Costul proiectului este de 1,5 mil. lei, bani alocați din bugetul municipal.

  Edilul-șef, alături de responsabili ai Direcției transport public și căi de comunicație și Î.M. „LUMTEH", a verificat calitatea lucrărilor executate, pentru a se asigura de buna funcționare a instalațiilor. „E foarte important că am reușit să reabilităm iluminatul stradal, astfel să le oferim siguranță pietonilor, dar și șoferilor", a subliniat Primarul.

  Strada Alba-Iulia este în una din arterele principale ale orașului unde au loc periodic accidente rutiere. iar măsura luată de autoritățile locale se înscrie în obiectivele privind securitatea pietonilor cât și a participanților la trafic.

  Săptămâna curentă au început lucrările de modernizare a iluminatului și pe str. Muncești, tronsonul Grădina Botanică - bd. Dacia. Sunt instalați primii piloni din totalul de 144, urmând a fi înlocuite 199 corpuri de iluminat. Costul lucrărilor este estimat la 2,2 mil. lei.

  De asemenea, în perioada de referință sunt executate  lucrări de reabilitare a iluminatului public pe Calea Moșilor, bd. Moscova, str. Kiev și Viaduct - porțiunea de la str. H. Botev până la str. București.

  E de menționat că pe bd. Mircea cel Bătrân, str. Ion Creangă și Parcul Valea Trandafirilor a fost executate lucrări de înlocuire a corpurilor de iluminat, până în prezent fiind valorificați 3,7 de mil. lei din cei 14 mil. lei prevăzuți în buget pentru acest scop. 

  Pe parcursul anului 2019 urmează a fi modernizat iluminatul stradal pe: Calea Ieșilor, str. Ciuflea, Viaduct și sectorul Budești 2.