• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Darea în exploatare a 8 stații de pompare a apei potabile și uzate din municipiul Chișinău

  Darea în exploatare a 8 stații de pompare a apei potabile și uzate din municipiul Chișinău

   05.03.2019    340 Accesări    

  Primarul general interimar, Ruslan Codreanu a participat astăzi la inaugurarea a 8 stații de pompare a apei potabile și apei uzate ale S.A. „Apă - Canal Chișinău". Proiectul de modernizare a stațiilor este parte a Programului de Dezvoltare a Serviciilor de Alimentare cu Apă din municipiul Chișinău, finanțat de către BERD, BEI și UE.

  Costul total al investiției este e de 1,9 mil. EURO și prevede renovarea de către furnizorul de apă a 26 de utilaje de pompare de la cele 8 stații din municipiul Chișinău, care vor spori eficiența serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare.   

  Ruslan Codreanu a inspectat noile utilaje de la Stația de pompare a apei „Buiucani", menționând că aceste investiții vor asigura prestarea serviciului la standarde europene pentru 97 de mii de consumatori din municipiu. „Sper că Apă - Canal Chișinău va implementa, în continuare și alte proiecte privind modernizarea serviciilor pentru cetățeni", a precizat primarul general interimar.   

  La rândul său, Valeriu Meșca, directorul S.A. „Apă - Canal Chișinău" a menționat că echipamentele de la stațiile de pompare sunt testate și funcționează la parametrii stabiliți, astfel Întreprinderea înregistrează o economie a consumului de energie de circa 9% sau 500 mii de lei lunar. De asemenea, s-a majorat capacitățile debitului de apă uzată, în contextul creșterii constante a numărul consumatorilor. 

  Menționăm că Proiectul de modernizare a celor 8 stații a fost implementat în perioada 2017-2018 și a vizat reutilarea Stațiilor de pompare a apelor uzate: „Costiujeni", „Codru", „Vieru, „Motel" și „Vatra"; dar și a Stațiilor de pompare a apei potabile: „Independenței", „Buiucani", precum și a Stației de apă „Nistru".