• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Intervenția zilnică a serviciilor municipale în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară

  Intervenția zilnică a serviciilor municipale în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară

   20.03.2019    159 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul zilei de miercuri, în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară, serviciile municipale de profil au intervenit cu 530 persoane, fiind executate lucrări de salubrizarea manuală și mecanizată a străzilor, precum și a 4 pasaje subterane, salubrizarea trotuarelor, a curților de blocuri și a zonelor verzi din parcuri și scuaruri. În total, au fost efectuate 91 de curse de deșeuri.

  Regia „Exdrupo" a activat pe parcursul zilei cu 36 de muncitori la salubrizarea mecanizată/ manuală a străzilor, a pasajelor subterane, pe adresele: bd Dacia, bd. Dacia - Aeroport, str. str. Tudor Vladimirescu și str. Uzinelor, fiind evacuate 29 de curse.

  La rândul său, Regia locativ-comunală a intervenit cu 371 de muncitori, în curțile de bloc și în intercartiere, precum și la colectarea deșeurilor vegetale de pe teritoriile gestionate, fiind evacuate 40 de curse. De asemenea, s-a lucrat la curățarea mecanizată a trotuarelor din zona istorică a orașului, dar și din sectoarele capitalei, pe următoare adrese: str. M. Kogălniceanu, str. A. Şciusev, 55, str. V. Pârcălab, 15, str. A. Bernardazzi, 95, str. Botanica Veche, 6,8,10, bd. Cuza - Vodă, nr.3/29, str. Cetatea Chilia, 73, str. Alba - Iulia, str. O. Ghibu 2,4, str. N. Costin, 65, 63/1, 63/2, 63/3, str. L. Deleanu, 3, 3/1, 3/3, str. A. Russo, str. I. Vieru, str. P. Zadnipru, str. Prof. I. Dumeniuk, bd. Mircea cel Bătrân, str. N. Milescu - Spătarul.

  De cealaltă parte, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" a salubrizat 14,1 ha de parcuri, scuaruri și artere de circulație, pe următoarele adrese: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, șos. Muncești, Scuarul N. Zelinski, bd. Decebal, bd. Dacia, Parcul „Valea Trandafirilor", bd. Mircea cel Bătrân, str. Transnistria, Parcul - Pădure „Râșcani", str. Grenoble, str. Florilor, str. A. Doga etc. Au fost antrenate 123 persoane și evacuate 22 curse de gunoi.