• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Reconstrucția havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor"

    Reconstrucția havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor"

     27.03.2019    728 Accesări    

    Primăria municipiului Chişinău informează că havuzul din Parcul „Valea Trandafirilor", sectorul Botanica va fi reconstruit integral, astfel încât, după reabilitare, noul obiectiv va deveni unul pietonal. Conform proiectului elaborat, oamenii se vor putea plimba/distra printre jeturile de apă, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ.

    De asemenea, proiectul prevede instalarea iluminatului nocturn și a mobilierului urban, reconstrucția zonelor verzi din preajmă și a terenului adiacent, renovarea căilor de acces spre havuz, precum și infrastructură specială pentru căruțuri și persoane care se deplasează în scaun rulant.      

    În prezent sunt executate lucrări de demolare a vechiului obiectiv, după care constructorii vor începe lucrările de terasament și pregătire a fundației pentru noua fântână arteziană. Lucrările de reconstrucție vor dura 3,5 luni, iar în acest sens, din bugetul municipal au fost alocate 3,6 mil. lei.

    Renovarea havuzului este parte a Proiectului de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor", unde deja a fost reconstruită rețeaua de iluminat public pe bază de LED. Urmează alte lucrări importante precum: reabilitarea integrală a aleilor, construcția Skateparkului, terenului de minifotbal, celui de volei și construcția /reabilitarea WC-urilor publice.