• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Distribuirea pachetelor cu alimente către părinții elevilor, din contul organizării hranei gratuite în școli, clasele primare și gimnaziale

  Distribuirea pachetelor cu alimente către părinții elevilor, din contul organizării hranei gratuite în școli, clasele primare și gimnaziale

   15.04.2021 12:23    268 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că produsele alimentare achiziționate pentru organizarea hranei gratuite a copiilor din școlile din capitală, ciclurile: I și II (din valoarea micului dejun și a prânzului) și neutilizate din cauza desfășurării procesului educațional la distanță, sunt distribuite părinților sub formă de pachete cu produse.

  Conținutul pachetului este coordonat cu Centrul de Sănătate Publică și aprobat de managerii instituțiilor de învățământ. Produsele incluse sunt calitative și însoțite de actele de conformitate necesare. Acestea includ produse alimentare neperisabile: crupe de orez, hrișcă, fulgi de ovăz, biscuiți, zahăr, ulei de floarea soarelui, covrigei, chifle, cașcaval, fructe uscate.

  Distribuirea pachetelor este organizată săptămânal, conform unui grafic stabilit de Direcția generală educație, tineret și sport, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

  Până la data de 14.04.2021 au beneficiat de alimentație gratuită peste 8700 de elevi, inclusiv peste 3000 de elevi din clasele I-IV din familii social-defavorizate, în valoarea micului dejun; cca 4000 de elevi din clasele V-IX din familii defavorizate, în valoarea micului dejun; cca 200 de elevi din clasele I-XII care au suportat TBC și care au contactat focarele TBC, în valoarea micului dejun și a prânzului; cca 1600 de elevi care frecventează grupele cu program prelungit (20% din numărul total de elevi din grupele enunțate).

  Alimentația gratuită a elevilor din instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I și II din municipiul Chișinău prin distribuirea pachetelor, se desfășoară conform ordinului DGETS, nr. 224 din 22.03.2021.