• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Lucrările de reconstrucție a Parcului „Alunelul" din sectorul Buiucani sunt la faza finală de realizare

  Lucrările de reconstrucție a Parcului „Alunelul" din sectorul Buiucani sunt la faza finală de realizare

   07.05.2021 11:52    314 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că lucrările de reconstrucție a Parcului „Alunelul" din sectorul Buiucani al capitalei sunt la etapa finală de realizare.

  În prezent are loc amenajarea zonei adiacente parcului, precum și a gazonului. De asemenea, a început asfaltarea pistei pentru bicicliști. Sistemul automatizat de irigare este deja finalizat, sistemul audio este instalat, iar reconstrucția teatrului de vară este finalizată.

  Pe parcursul anului trecut a fost reabilitat iluminatul public din parc, au fost instalate fântânile arteziene, au fost amenajate aleile, stadioanele multifuncționale de sport, terenurile de joacă pentru copii, a fost instalat mobilierul urban etc.

  Proiectul de amenajare a Parcului „Alunelul" din sectorul Buiucani a fost finanțat de Primăria Sectorului 6 al municipiului București, care a alocat 848 mii Euro. Totodată, Primăria Chișinău a alocat anul trecut 6,2 milioane de lei, pentru amenajarea aleilor.