• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Situația privind evoluția pandemică și imunizarea cetățenilor din municipiul Chișinău

  Situația privind evoluția pandemică și imunizarea cetățenilor din municipiul Chișinău

   17.05.2021 10:59    379 Accesări    

  Primăria Chișinău informează că în contextul scăderii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, va fi reconfigurat numărul de locuri în secţiile COVID-19 din cadrul spitalelor municipale. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței de luni a serviciilor operative de la Primărie.

  Cu toate acestea, instituțiile municipalității sunt pregătite de o posibilă nouă izbucnire sau apariţie a altor tulpini de coronavirus. Potrivit specialiștilor în sănătate publică impactul sărbătorilor din luna mai asupra situației pandemice prin infecția COVID-19 va putea fi estimat în a treia decadă a lunii.

  În prezent este examinată posibilitatea sistării activităţii secţiei COVID de la ÎMS SCM ,,Sfântul Arhanghel Mihail". Totodată, autoritățile municipale vor coordona cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale pentru a menține pe deplin funcţional Centrul Covid de la C.I.E. „Moldexpo" pe o perioadă nedeterminată. 

  Cât privește situația privind imunizarea cetățenilor din municipiu, e de menționat că, până în prezent, 56476 persoane au beneficiat de prima doză de vaccin și 5797 de cetățeni au primit și a doua doză.

  În context, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că prioritatea numărul unu este vaccinarea populaţiei. Ser este disponibil şi accesibil pentru toți. Astfel, edilul i-a îndemnat pe cetățeni să meargă la cel apropiat centru al medicilor de familie sau la centrele de sănătate din suburbii pentru a se vaccina.

  „Scopul nostru este de a avea o rată de vaccinare cât mai mare. Actualmente suntem în căutare de soluţii pentru deschiderea mai multor puncte de vaccinare, inclusiv instituirea celui de-al doilea centru de vaccinare de mare capacitate, unde vom planifica accesul sporit la imunizare a cetățenilor în cadrul maratoanelor şi altor evenimente de promovare pe care ni le propunem să le organizăm împreună cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale", a conchis primarul general.

  Pentru mai multe informații privind procesul de vaccinare cetățenii pot apela la linia verde anti-Covid 0800 000 80.