• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Un troleibuz articulat nou, achiziționat din Italia este testat pe străzile capitalei

  Un troleibuz articulat nou, achiziționat din Italia este testat pe străzile capitalei

   13.08.2021 10:38    2138 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că un troleibuz articulat modern, de model „Phileas Trolley VDL", achiziționat de la o companie din Italia, este testat pe străzile din capitală.

  Conducătorii de troleibuz se familiarizează cu noile tehnologii, iar unitatea de transport este supusă testărilor tehnice riguroase din partea specialiștilor.

  Vehiculele au podea joasă pe toată lungimea salonului, sistem de aer condiționat, caroserie cu protecție corozivă. De asemenea, troleibuzele noi consumă mai puțin curent electric decât cele vechi din dotarea RTEC.  

  Amintim că municipalitatea a achiziționat 2 troleibuze articulate moderne, în stare tehnică nouă, la prețul de 50 mii Euro per unitate (prețul inițial fiind de 700 mii Euro). Cele 2 unități vor fi distribuite pe ruta nr. 22 „str. Alba Iulia - bd. Dacia", care traversează strada Ion Creangă, nou renovată, precum și centrul orașului.

  Primarul General, Ion Ceban, a menționat că necesitatea achiziționării unităților de transport public pentru municipiul Chișinău este un stringentă, în condițiile când majoritatea troleibuzelor articulate din cadrul Î.M. „Regia Transport Electric" au fost achiziționate în anul 2004.

  E de menționat că în ultimul an, pe rutele municipale au fost puse 60 de troleibuze, inclusiv 5 unități noi, articulate, produse în Belarus, 20 troleibuze clasice AKSM, 10 unități AKSM cu mers autonom, 5 troleibuze articulate, de model SOLARIS, achiziționate din Riga și 20 de unități clasice, de model SKODA.

  În perioada curentă, la Chișinău continuă să ajungă autobuzele rulate, din lotul total de 58 de unități. De asemenea, au început să fie livrate, conform contractului și autobuzele noi ISUZU, din lotul total de 100 de unități.