• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  În preajma Parcului „Alunelul” va fi amenajată o parcare auto cu 40 de locuri

  În preajma Parcului „Alunelul” va fi amenajată o parcare auto cu 40 de locuri

   13.08.2021 12:10    1362 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că în preajma Parcului „Alunelul" din sectorul Buiucani va fi amenajată o parcare auto pentru 40 de mașini. Lucrările vor dura cca o săptămână, iar cheltuielile sunt suportate de municipalitate.

  Spațiul prevăzut pentru parcare a fost împrejmuit, urmând inițierea lucrărilor de asfaltare, instalarea barierelor și a limitatoarelor. Obiectivul va fi iluminat pe timp de noapte. De asemenea, va fi instalat sistem de supraveghere video.

  Primarul General, Ion Ceban, a menționat că amenajarea parcării auto era necesară, având în vedere modernizarea prin care a trecut Parcul „Alunelul" în ultima perioadă, zona de odihnă fiind mai accesibilă și mai des frecventată de către locuitorii urbei. Respectiv, oamenii care vin în parc trebuie să aibă unde-și parca mașinile.

  Amintim că în Parcul „Alunelul" au fost reabilitate aleile pietonale, a fost instalat sistem de iluminat, de supraveghere video, precum și de irigare. De asemenea, a fost construită scena de vară, havuzul muzical, au fost amenajate piste pentru bicicliști, teren de sport multifuncțional, loc de joacă pentru copii și a fost instalat mobilier urban nou.