• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Pe holul Primăriei Chișinău a fost amenajată o expoziție cu costume naționale ale etniilor conlocuitoare din capitală

  Pe holul Primăriei Chișinău a fost amenajată o expoziție cu costume naționale ale etniilor conlocuitoare din capitală

   17.09.2021 17:07    584 Accesări    

  Pe holul clădirii Primăriei Chișinău a fost amenajată o expoziție de costume naționale ale etniilor conlocuitoare (17-24 septembrie), dedicate Festivalului Etniilor, ediția a XX-a, care în acest an nu va fi desfășurat tradițional, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt", din cauza situației pandemice prin COVID-19. Alături de costume, la expoziție au fost prezentate și alte materiale ilustrative despre activitatea asociațiilor etnoculturale cu statut local din Chișinău.  

  Totodată, e de menționat că în contextul Festivalului Etniilor, municipalitatea, în conlucrare cu asociațiile etnoculturale va iniția un proiect televizat cu genericul „Bucătăria Dialogului Interetnic", cu participarea reprezentanților etniilor, în cadrul căruia va fi reflectată activitatea lor și vor fi preparate bucate specifice naționalităților conlocuitoare. Fiecare ediție a emisiunii își propune un stil liber de dialog și expunere prin gătit în afara platoului, promovând astfel pluralismul și multiculturalismul etnic prin intermediul bucătăriei, or acolo, unde fiecare istorie și potențial uman este la ea acasă și înțeleasă de societate.

  Obiectivele acestui proiect sunt: promovarea diversității interetnice și culturale de expunere prin elemente de dinamică și menaj culinar; reflectarea promovarea oamenilor, a istoriilor, soluțiilor de depășire a problemelor din societate, pe segmentul interetnic.

  E de menționat că în cadrul APL Chișinău activează Comisia municipală pentru consolidarea relațiilor de conlucrare cu asociațiile obștești etnoculturale cu statut local. Totodată, în fiecare an, municipalitatea acordă susținere financiară asociațiilor enunțate, pentru activitățile realizate conform planurilor de acțiuni culturale, privind promovarea istoriei, tradițiilor și a culturii pe care le reprezintă.